|

Hedef yüzde 100 okuryazarlık

Müge Anlı’nın öncülüğünde, Erdoğan çiftinin desteğiyle başlayan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ne 400 binden fazla başvuru oldu. Okuryazar oranını yüzde 100’e ulaştırmayı hedefliyorlar.

Yeni Şafak
14:29 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:55 - 31/03/2018 Cumartesi
Diğer
Erdoğan çifti, "Okuma Yazma Seferberliği"ne destek vermişlerdi.
Erdoğan çifti, "Okuma Yazma Seferberliği"ne destek vermişlerdi.

Müge Anlı'nın öncülüğünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan desteğiyle başlayan 'Okuma Yazma Seferberliği' her yaştan insan tarafından büyük ilgi gördü. Müge Anlı'nın çağrısıyla ihbar hattına çok sayıda destek telefonu yağdı.

Seferberlik çağrısının ilk ayında 270 binin üstünde başvuru gerçekleşti. bu rakam geçtiğimiz günlerde 400 bini buldu. Emine Erdoğan "İnanıyorum ki 2,5 milyon vatandaşımızın tümü, süreç içinde bu seferberliğe katılacak, ülkemizde okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmayacaktır" dedi.

Mehmetçik'e mektup yazma hayali

Sivas'ın Gemerek ilçesinde okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa katılan kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerle mücadele eden askerlere mektup yazmayı arzuluyor.

  • 70 yaşındaki Bedriye Çoban: "Okuma yazma öğrenmeye geldik. İnşallah öğrenir, askerlerimize mektup yazarız. Allah onları korusun" diye konuştu. 66 yaşındaki Safiye Özbek ise en büyük isteğinin okuma yazma öğrenip askerlere mektup yazmak olduğunu dile getirerek, "Allah'ım onları saklasın. Biz onların sayesinde burada oturuyoruz." dedi.

"Heyecandan uyuyamıyorum"

  • Haberi duyan Resmiye Teyze, "Koştum hemen komşunun kızına. 'Neredeymiş bu kurs? Bul' dedim. Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi'ne hemen geldim kayıt oldum. Bu sefer bu işi yapacağım. Bu son fırsatı kaçırmayacağım. Okuma yazmanın yaşı yok. Allah Müge Anlı'dan da Cumhurbaşkanımızdan da Emine hanımefendiden de emeği geçen herkesten razı olsun" dedi.

Canlı yayında seferberliğe destek verdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Müge Anlı'nın hazırladığı programına video konferasla bağlanarak "Okuma Yazma Seferberliği"ne destek vermişlerdi. Her yaştan binlerce kişi Türkiye'nin dört bir yanında açılan kurslara kayıt yaptırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı kurslarda tüm ders materyalleri kursiyerlere ücretsiz dağıtılıyor. Ayrıca bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden kursiyerlere online eğitimler de veriliyor. Sabah'ın haberine göre, 8 hafta süren eğitimlerin ardından kursiyerler okuryazarlık sertifikalarını alacaklar. Başarılı olanlara çeşitli hediyelerle de ödüllendirilecek.

#Okuma
#Yazma
#Seferber
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce