|

Kadir İnanır kimdir?

11 Şubat Pazar sabahı evinde aniden fenalaşan Kadir İnanır, hastaneye kaldırılmıştı. Beynine pıhtı attığı anlaşılan oyuncunun tıkalı olan damarına stent takılmıştı. Önümüzdeki hafta ameliyata alınacak olan oyuncu İnanır, Yeşilçam'ın eski oyuncularından biridir. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkan Şoray'la başrolleri paylaştı. Peki Kadir İnanır kimdir? İşte detaylar...

Yeni Şafak
11:47 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:22 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kadir İnanır, birçok ödül aldı. Yeşilçam'ın eski oyuncularından biridir.
Kadir İnanır, birçok ödül aldı. Yeşilçam'ın eski oyuncularından biridir.

Yeşilçam'ın oyuncusu olan Kadir İnanır, beynine pıhtı atması ile hastaneye kaldırılmıştı. Şah damarında fazla hasar bulunan İnanır'a stent takıldı.

Doktorunun yaptığı açıklamada, İnanır'ın beyninden geçen damarın tıkalı olduğunu bu yüzden felç kalabileceğini söyledi. Oyuncu İnanır, önümüzde ki hafta ameliyata alınacak.

Yeşilçam'ın eski oyuncularından biri olan Kadir İnanır, birçok filmlerde yer alarak ödüllere sahip oldu.

Kadir İnanır kimdir?

1949 Ordu Fatsa doğumlu olan sanatçı ve oyuncu Kadir İnanır aslen Trabzon Sürmene’lidir. İlköğretim eğitimini Fatsa’da tamamlamış ardından İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak okumuştur. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü mezunudur.

1967 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"nda finale kaldı. Bir sonraki yılda (1968) düzenlenen Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda da birinci oldu. Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkan Şoray'la başrolleri paylaştı.

Kadir İnanır’ın bazı filmleri Selvi Boylum Al Yazmalım, Tatar Ramazan, Bir Yudum Sevgi, Ölüm Yolu, Fırtına, Elveda Katya, Emanet, Kavgamız, Katırcılar, Bitirimler Sosyetede, Üç Arkadaş, Karılar Koğuşu, Son Cellat, Acılar Paylaşılmaz, Hüzün Çemberi, Yedi Uyuyanlar, Umut Hep Vardır, Film Bitti, Bedel, Ah Gardaşım.. Ayrıca bir çok dizide de rol almıştır.

Kadir İnanır'ın çocuğu var mı?

Hiç çocuğu yok. 2010 yılında verdiği bir röportajda “Neden çocuğunuz yok” sorusuna Doğru bir kadın çıkmadı herhalde. Nasıl benim babamın 14 çocuğu varsa, benim de o kadar olmasını isterdim. Yapamadık zamanında. Bir kavganın içindeydik, o sırada çocuğu yapacak doğru insanı da bulamadık. Bundan sonra da kısmet tabii ama insanların ne kadar yaşayacağı belli. Ne kadar yaşayacağı derken, eli ayağı tutan zamanı diyorum. Öksüz kalır sonra o çocuk. Bu yaşta zor. Ben yok olursam, o çocuk yalnız kalır. Bunu istemem” yanıtını vermiş.

#Kadir İnanır
#Yeşilçam
#Oyuncu
6 yıl önce