|

Mağarada şarkı söyledi yarasalardan özür diledi

Dünya ünlü Ballıca Mağarasını gezmeye giden ses sanatçısı Gökhan Ay, Cem Karaca’nın Islak Islak şarkısının bir bölümünü seslendirip mağaranın akustik ortamına kendisini kaptırdı. Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Ay, şarkının bitiminde "Tüm yarasalardan verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:05 - 17/11/2018 samedi
Güncelleme: 15:24 - 17/11/2018 samedi
IHA
Ses sanatçısı Gökhan Ay
Ses sanatçısı Gökhan Ay

Tokat’ın Pazar ilçesinde bulunan Ballıca Mağarası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Eşinin memleketi Tokat’a Ankara’dan gezmeye gelen ses sanatçısı Gökhan Ay’da Ballıca Mağarasını ziyaret etti.

Mağaranın akustik ortamına kendisini kaptıran Ay, Cem Karaca’nın Islak Islak şarkısının bir bölümünü seslendirdi. Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Ay, şarkının bitiminde "Tüm yarasalardan verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz" diye konuştu.


Mağarada binlerce yarasa yaşıyor

Dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından birisi olan 3.4 milyon yaşındaki Ballıca Mağarasına astım ve koah hastalarının yoğun ilgi gösteriyor. Pazar ilçesinin Ballıca Köyü’nde, deniz seviyesine göre 1.085 m. rakımda yer alan Mağarası kristalleşmiş kireç taşlarından oluşuyor.

Ortalama sıcaklığı 18 C ve ortalama nem oranı yüzde 54 olan mağaranın bol oksijenli havası nefes almayı kolaylaştırıyor. Mağarada yaşayan binlerce yarasa gece dışarı çıkıp gün ağarmadan içeri giriyor.


#Yarasa
#Mağara
#Tokat
#Şarkı
il y a 5 ans