|

Şarkılarım hayatımın yansıması

La Casa de Papel dizisinin çok sevilen şarkısı ‘My Life Is Going On’u seslendiren Cecilia Krull, 21- 22 Eylül’de İKSV Salon’da sahne almaya hazırlanıyor. Konser öncesi sorularımızı yanıtlayan Krull, şarkılarının hayatının bir parçası ve yansıması olduğunu söylüyor.

Harun Karaburç
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 05:08 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cecilia Krull
Cecilia Krull

Fenomen dizi La Casa de Papel’in en az kendisi kadar sevilen jenerik şarkısını seslendiren Cecilia Krull, üst üste iki konser için İstanbul’a geliyor. 21- 22 Eylül’de İKSV Salon’da sahne almaya hazırlanan Krull, konser öncesi sorurlarımızı yanıtladı. Şarkı söylemeye nasıl başladığı, ününün giderek nasıl yayıldığı, müziklerini yaparken en çok nelerden ilham aldığı, kaydetmeyi düşündüğü yeni şarkıları üzerine mini bir röportaj oldu. La Casa de Papel için seslendirdiği ‘My Life Is Going On’ şarkısıyla gelen büyük şöhretin kendisini bir rüyanın içinde yaşıyormuş gibi hissettirdiğini söyleyen Krull, “Şarkılarım hayatımın bir parçası ve yansıması” diyor.

* Müzik yolculuğunuz nasıl başladı?

Babam da müzisyen. Evde piyano sesi hiç eksik olmazdı. Müzikle temasım çok erken zamanlara dayanıyor. Profesyonel anlamda 7 yaşındayken bir Disney filmi için şarkı söyleyerek başladım. Bunun hikâyesi de ilginçtir. Önce babama şarkı söyleyebilen bir çocuk aradıklarını söylüyorlar. Babam da kim olabilir diye düşünürken neden Cecilia olmasın diyor! Seçmelere katılıyorum ve geçiyorum. İşte bu başlangıç ileride birçok yapımda şarkı söylememi sağladı.

HAYAL EDEMEZDİM

* ‘My Life Is Going On’ şarkısının sırrı ne peki? Neden çok sevildi?

Bu şarkının sözlerini ben yazdım, arkadaşım Manel Santisteban da besteledi. Ama inanın ne ben ne de Manel böylesine büyük bir başarıyı hayal edemezdik. Ama tutkuyla ve sevgiyle yapılan her işin mutlaka başarıyı yakalayacağına inanıyorum.

n Şarkı sözlerini yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?

Televizyon dizileri için bir çalışma yapıyorsam mutlaka senaryodan ve karakterlerden yola çıkıyorum. Ama kendi şarkılarımı yazarken hayatımdan, yaşadıklarımdan esinleniyorum. Aslında şarkılarım benim hayatımın bir parçası ve yansıması.


BİR RÜYADA GİBİYİM

* La Casa de Papel’in beraberinde getirdiği ün sizin için nasıl bir anlam ifade ediyor?

Tek bir cümleyle ifade etmem gerekirse rüyada gibiyim.

* Türkiye’de büyük bir kitlenin sizi takip etmesi şaşırtıyor mu?

İspanya’da çok sayıda Türk arkadaşım var. Onlardan ülkenizi çok dinledim ve çok merak ediyordum. Türkiye’deki ilk konserimi Ankara’da verdim ve muhteşem bir seyirci vardı. Sanki yıllardır birbirimizi tanıyor gibiydik. Konser sonrasında bol bol fotoğraf çekildik. Hayatta en sevdiğim şeyi yaparak yani şarkı söyleyerek böyle bir ilgi görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Bir rüyayı yaşıyor gibiyim. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Sırada İstanbul var. İki gece üst üste sahne alacağız. Güzel şehrinizi gezmek ve keşfetmek için yeterli vaktim olur umarım.

* İlk albümünüzü ne zaman yayınlamayı düşünüyorsunuz?

Çok yakında kaydetmeyi düşündüğüm yeni şarkılar var. Farklı müzik türlerinden çok besleniyorum. Farklı tarzlarda müzik grupları ile performanslarımız da olabilir. Şu an yaratıcı, deneysel bir proje içindeyim. Detaylarını ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşmayı umuyorum.

#La Casa de Papel
#Cecilia Krul
6 yıl önce