|

Şehit İlhan Varank Kütüphanesi Sultanbeyli'de kuruluyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit ettiği Prof. Dr. İlhan Varank adına Sultanbeyli'de kütüphane açılacak. Anaokulu, öğrenciler ve yetişkin bölümlerinin yer alacağı kütüphanede, 5 bine yakını çocuk kitabı olmak üzere, yaklaşık 17 bin kitap bulunacak. Çeşitli kültürel etkinliklerin de gerçekleşeceği kütüphanede, anaokulu öğrencileri için masal okuma saatleri düzenlenecek.

Yeni Şafak
11:00 - 28/02/2017 Tuesday
Güncelleme: 16:57 - 28/02/2017 Tuesday
AA
Prof. Dr. İlhan Varank, şehit edildiği Şehzadebaşı'na defnedilmişti.
Prof. Dr. İlhan Varank, şehit edildiği Şehzadebaşı'na defnedilmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit ettiği

adına İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde kütüphane açacak. Darbe girişimi sırasında 45 yaşında hayatını kaybeden, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi

adına açılacak kütüphane, 500 metrekare alana kurulacak.



Yeri Sultanbeyli Belediyesi tarafından tahsis edilen, yapımını ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiği kütüphanede 120 kişi aynı anda kitap okuyabilecek.



17 bin kitap olacak


Anaokulu, öğrenciler ve yetişkin bölümlerinin yer alacağı Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi'nde, 5 bine yakını çocuk kitabı olmak üzere, yaklaşık 17 bin kitap bulunacak. Çeşitli kültürel etkinliklerin de gerçekleşeceği kütüphanede, anaokulu öğrencileri için masal okuma saatleri düzenlenecek. Üye sistemiyle çalışacak kütüphanede, okuyucular 1 ay süreyle kütüphaneden ödünç kitap alabilecek.








#15 Temmuz
#Prof. Dr. İlhan Varank
#Sultanbeyli Belediyesi
#Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi
7 years ago