|

Seksen yılda devr-i Türkiye

İstanbul Modern'in yeni sergisi 'İnsan İnsanı Çekermiş', cumhuriyetin ilk yıllarını belgeleyen fotoğrafçı Othmar Pferschy'den günümüze uzanıyor. 80 fotoğrafçının yer aldığı sergide Türkiye'nin 80 yıllık serüvenini görmek mümkün.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2016 Monday
Güncelleme: 23:02 - 5/06/2016 Sunday
Yeni Şafak
1980'li yıllarda Bingöllü kadınlar yayla yolunda eğlenirken.
1980'li yıllarda Bingöllü kadınlar yayla yolunda eğlenirken.

İstanbul Modern'de herkesi heyecanlandıracak bir sergi açıldı. 'İnsan İnsanı Çekermiş' başlığıyla düzenlenen sergi cumhuriyet sonrası Türkiye'yi ilk kez çok yönlü olarak belgeleyen Avustralyalı fotoğrafçı Othmar Pferschy'den günümüze dek farklı gözlerin çektiği karelere yer veriyor. Sergide yer alan 80 usta fotoğrafçı, bizleri 80 yıllık bir Türkiye turuna çıkarıyor.



İNSANLARIN ENERJİSİNİ KULLANDIK

Kendisi de bir fotoğraf sanatçısı olan İstanbul Modern Fotoğraf Danışma Kurulu üyesi küratör Merih Akoğul, sergiyi şöyle anlatıyor, "Çekmek sözcüğünü insanlar arasındaki enerji olarak kullandık. Yani insanın birbirini bulması. Bu fotoğrafların hepsi Türkiye sınırları içinde çekildi. Türkiye aurasını göstermeye çalıştım. Bu sergi aslında Othmar Pferschy'den günümüze Türkiye'nin bir portresi. Cumhuriyetin başlangıcında en güzel fotoğrafları çeken kişiden başlamak istedik."






USTALARI BULUŞTURAN KARELER

Sergide kimler yok ki... İFSAK'ın kurucuları ve önemli fotoğrafçılar Nurettin Erkılıç ve Şinasi Barutçu'nun fotoğrafları öne çıkanlar arasında. Selahattin Giz, Cafer Türkmen, Ozan Sağdıç, Fikret Otyam Fethi Sabunsoy, Tahsin Aydoğmuş, Ersin Alok, Ergun Çağatay, Halim Kulaksız, Sabit Kalfagil, İsa Çelik, İzzet Keribar gibi isimlerin kareleri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.







#İstanbul Modern
#İnsan İnsanı Çekermiş
8 years ago