|

İbrahim Taşyapan kimdir? İbrahim Taşyapan'ın yaşı ve hayatı

İbrahim Taşyapan kimdir? Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte Van Valisi İbrahim Taşyapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Peki İbrahim Taşyapan kimdir?

Yeni Şafak
10:29 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:35 - 17/11/2016 Perşembe
DHA

İbrahim Taşyapan kimdir? Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya görevden uzaklaştırıldı ve yerine vekil olarak İbrahim Taşyapan atandı. Resmi açıklama ise İçişleri Bakanlı tarafından yapıldı.



İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklama


İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden görevlendirmeye ilişkin yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nca, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya görevinden uzaklaştırılmış olup; Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" denildi.



İbrahim Taşyapan kimdir?

İbrahim Taşyapan (d. 28 Haziran 1964, Yeşilhisar, Kayseri), Türk bürokrat.



İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Göynücek, Şavşat, Karapınar Kaymakamlıkları, Bayburt ve Rize vali Yardımcılıkları, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü yapmıştır. Bakanlar Kurulunun 2013/4699 sayılı vali atamaları hakkındaki kararının 9 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmasıyla Bingöl valiliğine atanmıştır.[1] 19 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Van Valiliğine atanmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.










#İbrahim Taşyapan
#Van Valisi
#Van Büyükşehir Belediyesi
7 yıl önce