|

iOS 16 ne zaman yayınlanacak?

iOS 16 çıkış tarihi için geri sayım sürüyor. Apple kullanıcıları iOS 16 çıkış tarihini merak ediyor. Teknoloji devi, iOS 16 ile bir çok farklı özelliğin yanı sıra iPhone'larda kilit ekranı da daha kullanışlı hale getirdi. Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek. Peki iOS 16 hangi cihazlara gelecek, özellikleri neler? iOS 16 ne zaman çıkacak, tarih belli oldu mu? İşte detaylar.

16:47 - 30/08/2022 Salı
Güncelleme: 17:06 - 30/08/2022 Salı
Yeni Şafak
iOS 16 ne zaman çıkacak?
iOS 16 ne zaman çıkacak?

iOS 16’nın Türkiye satış tarihi Apple kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Apple yeni mobil işletim sistemi olan iOS 16 iPhone ve iPad'leri baştan sona değiştirecek. Peki iOS 16 nasıl olacak? iPhone ve iPad'lerde neleri değiştirecek?

iOS 16 ne zaman çıkacak?

iOS 16 için net bir çıkış tarihi belirtilmese de yeni sürümün 2022 yılının sonbahar aylarında telefonlara ve cihazlara gelmesi bekleniyor.

iOS 16 özellikleri neler olacak

Apple'ın, Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda tanıttığı iOS 16 ile iPhone'larda kilit ekranı daha kullanışlı hale getirildi. Yeni sürümle birlikte ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

Yeni sürümle gelen diğer bir yenilikte mesajlar uygulamasıyla ilgili. iMessage'ta kullanılan emoji ve gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklendi. Ayrıca iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de geliyor.

iOS 16 ile gizlilik için de bazı duyurular geldi. Yeni sürümde "Safety Check" isimli bir alt yapı geldi. Yeni sürümde genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliği de gelecek.

Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek. Yeni Güncelleme ile, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı da eklendi. Haritalar için de bazı yenilikler, duyuran Apple, artık kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek. Burada Siri üzerinden rotada güncelleme yapılabilecek.

İOS 16 alacak telefonlar ve cihazlar hangileri?

iPhone SE (2022)

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone Xs

iPhone Xs Max

iPhone Xr

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone SE (2. nesil)

iPod touch (7. nesil)


#iOS 16
#iOS özellikleri
#iOS ne zaman çıkacak
2 yıl önce