İstanbul Ataşehir'de su kesintisi - İSKİ

Yeni Şafak
17:5212/11/2016, Cumartesi
G: 12/11/2016, Cumartesi
AA

İstanbul Ataşehir'in bazı mahallelerine, 15 Temmuz saat 10.00'dan itibaren 18 saat süreyle su verilemeyecek.

İstanbul Ataşehir'in bazı mahallelerine, 15 Temmuz saat 10.00'dan itibaren 18 saat süreyle su verilemeyecek.



İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, Dudulu-Bostancı metro inşaatı sebebiyle deplasesi tamamlanan içme suyu hattının mevcut hatta bağlantısı yapılacak.



Bu kapsamda, Ataşehir'in Atatürk, Yenişehir, Mevlana, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Küçükbakkalköy mahalleleri 15 Kasım Salı günü 10.00'dan 16 Kasım Çarşamba günü 04.00'e kadar 18 saat süreyle su alamayacak.



İSKİ Borçların Yapılandırılması


19 Ağustos 2016 tarihi itibariyle “6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” Resmi Gazete'de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir.



Buna göre; Kurumumuza 30 Haziran 2016 tarihinden önceki borçlar yeniden yapılandırılabilecek ve 18 taksitte 36 aya kadar taksitlendirilebilecektir.



Söz konusu kanundan yararlanmak isteyenlerin son başvuru tarihi olan 25.11.2016 tarihine kadar İSKİ Şube Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.



Not: İkamet edilen ilçe zorunluluğu olmaksızın tüm İSKİ Şube Müdürlüklerinde işlem yapılabilmektedir



İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİ


İstanbulluların musluklarından akan suyun; sağlıklı, kaliteli ve içilebilir olması için, gerçekleştirilen yatırımlarla içmesuyu arıtma tesisleri inşa ediliyor.



Su kaynaklarından içmesuyu arıtma tesislerine iletilen su, önce havalandırma havuzlarından geçirilir. Burada suyun çözülmüş oksijen konsantrasyonu artırılarak demir ve mangan oksidasyonu sağlanır. Suya istenmeyen tat ve koku veren uçucu maddeler de uçurularak atmosfere verilir.



Havalandırma ünitesinden sonra klorlama ve ozonlama gibi yöntemlerle mikroorganizmaların dezenfeksiyonu ve diğer kirleticilerin oksidasyonu sağlanır. İkinci aşamada suya koagülant maddeler ilave edilir. Hızlı karıştırma, yavaş karıştırma, çöktürme (durultucu) ve kum filtrelerinden geçirilerek organik ve inorganik kirleticilerin sudan uzaklaştırılması sağlanır.



Son aşamada arıtılan su, son dezenfeksiyon işlemine tabi tutulur ve içmesuyu standartlarına uygun halde tüketilmek üzere dağıtım sistemine sunulur.



İçmesuyu arıtma tesislerinde arıtılan suların kalitesi, laboratuvarlarda analiz edilmekte, analiz neticeleri her ay internet sitesinde düzenli olarak yayınlanmaktadır.



Aylık olarak güncellenen Su Kalite Raporlarına internet sitemizden ulaşabilirsiniz.



#İSKİ
#su kesintisi
#İstanbul
#Ataşehir