|

İzmir’de bayram namazı saat kaçta? İzmir’de bayram namazı vakti!

İzmir’de bayram namazı saati... 1 Eylül 2017 günü tüm Türkiye’de kurban bayramı kutlanacaktır. Allah’a yaklaşma sebebi olan kurban ibadetinin ilk günü sabah namazından sonra tüm camilerde kurban bayramı namazı kılınacak. Peki İzmir’de bayram namazı saat kaçta? İşte İzmir’de bayram namazı vakti...

Yeni Şafak
13:26 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:37 - 31/08/2017 Perşembe
Diğer
İzmir’de bayram namazı saat kaçta? İşte İzmir’de bayram namazı vakti!
İzmir’de bayram namazı saat kaçta? İşte İzmir’de bayram namazı vakti!

İzmir’de kurban bayramı namazı saati haberimizde sizlerle paylaştık. Kurban bayramı, Allah’a olan itaat ve onun rızasını kazanmak için yapılan önemli bir ibadettir. Müslümanların Ramazan ve Kurban bayramı olmak üzere senede 2 bayramı bulunmaktadır. Her bayram sabahı da camide bayram namazı kılınmaktadır. Yarın ülkemizde kurban bayramı olması nedeniyle Müslümanlar camilere akın edecek. Peki İzmir’de bayram ezanı saat kaçta okunacak, bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte 2017 bayram namazı saati vakti…

İzmir’de bayram namazı saat kaçta?

İzmir Kurban Bayramı namazı saat 07:20'da kılınacak.

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452).

Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir. Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197).

Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir. Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429).

Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

#İzmir
#İzmir namaz vakitleri
#İzmir namaz saatleri
7 yıl önce