|

Başka bir yaşam ihtimali

.
00:00 - 22/04/2001 Pazar
Güncelleme: 12:05 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Başka bir yaşam ihtimali
Başka bir yaşam ihtimali

'Öykü, Brecht'in yaşamının özeti gibi. Hayatındaki bütün kadınlarla son derece karmaşık ilişkileri vardı. Onlar arasında seçim yapamıyordu çünkü her biri onun için bambaşka bir yaşam ihtimalini temsil ediyordu ve o kendi varoluş biçimine karar verememişti. Sonuçta, yalnız bir adamdı' diyor festivalin bugünkü gösterim programında yer alan Veda filminin yönetmeni Jan Schütte.

Son derece sıcak bir yazın son günleri. Bertolt Brecht yaklaşmakta olan tiyatro sezonu için Berlin'e dönmek üzere Brandenburg'un göl kenarında ve uzun huş ağaçları arasındaki villasından ayrılmaya hazırlanmaktadır. Hayatındaki kadınların çoğu oradadır: Karısı Helene, kızı Barbara, eski sevgilisi Ruht Berlau, son aşkı aktris Kathe Reichel ve muhalif politik eylemci Wolfgang Harich'in eşi Isot Kilian.

Yüzerler, yazarlar, yer-içerler, sanat, politika ve yaşamanın temel ilkeleri üzerine felsefe yaparlar; ve bu sırada gizli servis Stasi ajanları da çevrelerindedir. Ancak gün içinde, sabah saat 7'den akşam 5'e kadar geçen süre zarfında huzurlu hava bozulur, müthiş bir duygu fırtınası patlak verir ve Brecht kendini bu çekişmenin merkezinde bulur.

Yön: Jan Schütte

Oy: Josef Bierbichler, Monika Bleibtreu, Samuel Fintzi, Jeanette Hain, Elfriede Irrall, Ulrich Matthes, Margit Rogall


23 yıl önce