|

İç savaşta içimdeki yangın

30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale için yarışan en iddialı filmlerden biri olan İçimdeki Yangın, bu hafta görücüye çıkıyor. Lübnan'da iç savaş sırasında yaşanan iç burkucu bir trajediye odaklanan film, Türkiye'de 29 Nisan'da vizyona giriyor

Kültür Servisi
00:00 - 9/04/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:22 - 8/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
İç savaşta içimdeki yangın
İç savaşta içimdeki yangın

2010 Toronto En İyi Kanada Filmi, 2010 Vancouver En İyi Kanada Filmi, 2010 Varşova Warsaw Büyük Ödül, 2010 Valladolid En İyi Senaryo, Gençlik Jürisi Ödülü, İzleyici Ödülü ve 2010 Abu Dhabi'de Lubna Azabal ile En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görülen "İçimdeki Yangın / Incendies" 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında Uluslararası Yarışma'da Altın Lale için yarışacak en iddialı filmlerden biri. 14, 15 ve16 Nisan'da gösterilecek olan film, Polytechnique'in Kanadalı yönetmeni Denis Villeneuve tarafından Wajdi Mouawad'ın ünlü oyunundan sinemaya uyarlanan iç burkucu bir trajedi. En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı da olan filmin, 14 Nisan'daki Fitaş 4'teki gösteriminde bir de sunum yapılacak. Film, festivalde Fransızca-Arapça, İnglizceve Türkçe alt yazılı olarak izlenebilecek. Ödüllü oyuncu Lubna Azabal'in başrolünde oynadığı İçimdeki Yangın'da başlıca rolleri Melissa Desormeux Poulin, Maxim Gaudette ve Remy Girard paylaşıyor.

ÖLÜMÜN ARDINDAN ARAYIŞ VE SAVAŞ

Polytechnique (2009), Maelström (2000) ve Un 32 août sur Terre (1998) filmleriyle dünya festivallerinden bol ödülle dönen yönetmen Denis Villeneuve bu filmiyle de oldukça iddiali. Kanada Fransa ortak yapımı olan film, Lübnan'a doğru yola çıkan ikiz kardeşlerin hikâyesini izlerken iç savaşın en karanlık anlarını irdeliyor. Anneleri Nawal'ın ölümünün ardından Lübnan'a doğru yola çıkan Simon ve Jeanne adlı ikizler bu serüvende, annelerinin geçmişiyle ilgili çarpıcı bir gerçekle karşı karşıya geliyor. Kurgusu ve etkileyici savaş görüntüleriyle izleyiciyi derinden etkileyen film, çok katmanlı yapısındaki dramatik iniş çıkışlarla şaşırtıcı, final sahnesiyle saygı uyandıran bir yapım.

İçimdeki Yangın'ı 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında izleme fırsatı bulamayan izleyiciler için bir de güzel haberimiz var. Film, Türkiye'de 29 Nisan 2011'de M3 Film dağıtımıyla Mars Production - Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



13 yıl önce