|

İstanbul kıpırdayacak

DÜNYACA ünlü bin 600 sanatçının sahne alacağı III. Uluslararası Boğaziçi Festivali bu akşam başlıyor. Festival, operadan baleye, rock ve poptan jazz ve bluesa, dans ve ritm şovlarından Balkan müziklerine ve senfonik konserlerden geleneksel müziğe kadar zengin bir program içeriyor.

Fadime Özkan
00:00 - 15/06/2000 Perşembe
Güncelleme: 12:08 - 13/05/2014 Salı
Yeni Şafak
İstanbul kıpırdayacak
İstanbul kıpırdayacak

Hayatı, müziğin evrensel diliyle kucaklamak isteyen İstanbullu sanatseverler için müziğin her rengini barındıran kıpır kıpır yaz akşamları başlıyor. Üçüncü kez yapılacak Uluslarası Boğaziçi Festivali, İstanbul gecelerini dünyanın ritmiyle, dünyaca ünlü sanatçıları İstanbullu müzikseverlerle buluşturuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nca düzenlenen III. Uluslararası Boğaziçi Festivali, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak "Boğaziçi'nde Hoşgörü İmparatorluğu" başlıklı tarihi-müzikal prodüksiyonla bu akşam açılıyor.

Açılış Hoşgörü İmparatorluğu'yla

III. Uluslararası Boğaziçi Festivali, bugüne kadar sahne üzerinde gerçekleşen en geniş kadrolu prodüksiyonla başlıyor. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak "Boğaziçi'nde Hoşgörü İmparatorluğu" başlıklı tarihi-müzikal prodüksiyon, izleyenleri Osmanlı İmparatorluğu tarihi içinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor. Genel Sanat Yönetmenliği'ni Arda Aydoğan'ın yaptığı, müzik direktörlüğünü Orhan Şallıel'in üstlendiği prodüksiyonda Osmanlı İmparatorluğu'nun hoşgörüsü ve ihtişamı gözler önüne seriliyor.

Her gecesi muhteşem

Festival, Azerbeycan Devlet Balesi'nin sahneye koyacağı "1001 Gece Balesi" ve Romanya'dan Fanfara din Zece Prajini orkestrasının vereceği Speed Brass Band konseriyle devam edecek. Bakır, nefesli sazlarıyla Doğu melodileri ile kesik ritmlerini ustaca birleştiren Fanfara din Zece Prajani CRR Konser Salonu'nda, gösterişli kostümler içindeki tanınmış Azeri dansçıların yeraldığı Azerbeycan Devlet Balesi ise Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

29 Haziran'a kadar sürecek festivalde, World Müzic, Flamenko, Bale, İrlanda Dansı, Jazz, Blues, Rock, Pop, New Age, Geleneksel, Senfoni, Dans ve Ritm Şovları ve Operalar'dan oluşan 30 ayrı gösteri, prodüksiyon ve konser yer alıyor. Festival kapsamında, ilk kez ülkemize gelen dans ve ritm grubu Maymuna, blues ve soul müziğin dev sanatçısı Keziah Jones, popun efsanevi sanatçısı Gloria Gaynor, Grammy ödüllü trompetçi Chuck Mangione, popüler müziğin ünlü topluluğu Men at Work, Grek müziğinin önemli ismi Yannis Saoulis gibi Batılı ünlü sanatçıların yanısıra, Azeri müziğinin zirvedeki yorumcusu Reşit Behbudov, Kırım Tatarlarından Selma Agat, Sudan'lı sanatçı Salih Nour gibi Doğu'nun güçlü sesleri de birer konser veriyor. Türk müziği konserlerinin de yer aldığı festivalde uluslarası çapta başarısını kanıtlayan Fahir Atakoğlu, CRR Senfoni Orkestrası ve Korosu'yla senfonik bir konser sunuyor.

III. Uluslararası Boğaziçi Festivali'nin konser ve gösterileri, Cemil Topuzlu (Harbiye) Açıkhava Tiyatrosu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Yıldız Sarayı, Emirgan Beyaz Köşk ve Küçük Çamlıca Köşkleri'nde yapılıyor. İçerik, çeşitlilik ve program kalitesi bakımından bugüne kadar ülkemizde yapılan festivallerin en önemlilerinden biri kabul edilen III. Boğaziçi Festivali, bu yıl ilk kez Telsim sponsorluğunda gerçekleşiyor.


24 yıl önce