|

Mafyan ve Gülen'i Bahar buluşturdu

'Bahar' albümünde Fethullah Gülen şiirlerini besteleyen Garo Mafyan “Gülen şiirinin bendeki karşılığı, emek ve yaşanmışlıktır” diyor

Emeti Saruhan
00:00 - 28/04/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:15 - 28/04/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Mafyan ve Gülen'i Bahar buluşturdu
Mafyan ve Gülen'i Bahar buluşturdu

Fethullah Gülen'in "Kırık Mızrap" kitabındaki şiirlerden 10 tanesinin Garo Mafyan tarafından bestelenmesiyle ortaya çıkan "Bahar" albümü müzikseverlerle buluştu. Albüme adını veren "Bu Gelen Bahar"ın, albümün vizyonu da yansıttığını söyleyen yapımcı Yusuf Kulaksız "Türkiye'de ve dünyada pek çok olay yaşanıyor. Her yer kan-gözyaşı. Ama güzel şeyler de oluyor. Buna dikkat çekmek istedik." diyor. Albümde Türkiye'den Erhan Güleryüz, Murat Göğebakan ve Reyhan Karaca ikişer parça yorumlarken, Kazakistan'dan Beybit Korgan, Tataristan'dan Temirbek Nazarov, Türkmenistan'dan Güzel Urazova ve Kırgızistan'dan Kerim Gurbanaliyev ise birer parça yorumluyor. 30 kişilik bir ekibin 14 aylık çalışmasıyla dünyaya gelen albümün şu anda beş ülkede dağıtımına başlandığını belirten yapımcı Kulaksız, gelen olumlu tepkilere göre albümün Kanada, Srilanka ve hatta Moğolistan'a ulaşacağından emin olduklarını ifade ediyor. Fethullah Gülen'in şiirlerinin sanatın her türlüsü ile anlatılması gerektiğini düşündüklerini söyleyen Kulaksız, albümün şiirlere yakışan bir kalitede olmasını arzu ettiklerini ve bu nedenle Garo Mafyan'ı tercih ettiklerini belirtiyor.

Emeğe büyük saygısının olduğunu dile getiren Garo Mafyan da "Kırık Mızrap" şiirlerinin kendindeki karşılığının "emek ve yaşanmışlık" olduğunu söylüyor; "Hayatımda bir çok besteme söz yazıldı bir çok söze de beste yaptım. Konularımız değişik olabilir ama sonuçta müzik ortak tek bir dil."

BESTELER SENFONİK

Projeyi kendisine getiren Yusuf Kulaksız'ın özellikle “Garo Mafyan besteleri istiyoruz” dediğini ifade eden Mafyan, Senfonik Pop albümünün nasıl oluştuğunu şöyle anlatıyor: "O esnada 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' filminin müziklerini yapmıştım. Onlar da senfonik, büyük orkestrayla yapıldı. 'Yine böyle bir düşüncem var' dedim, örneklerini verdim. 'Muhteşem' dediler."


17 yıl önce