|

'Phonem By Miller' yarın başlıyor

Aa
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 10:49 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
'Phonem By Miller' yarın başlıyor
'Phonem By Miller' yarın başlıyor

Elektronik ve alternatif müzik dinleyicileri, yarın başlayacak “Phonem By Miller” kapsamında değişik mekanlarda gerçekleştirilecek çarpıcı konserlerle 10 gün geçirecek. Alınan bilgiye göre, Miller sponsorluğunda İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) ve KOD Müzik tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik çerçevesinde, elektronik müziğin yanı sıra alternatif rock ve indie-pop gibi farklı türlerden yeni ve yaratıcı isimlerin konserleri, sanatçılarla söyleşi ve atölye çalışmaları yer alacak. “Phonem By Miller”, hem kendi parçaları, hem de remixleri ile son aylarda sıkça konuşulan DJ/prodüktör ikilisi “Punks Jump Up”'ın yarın Dirty'de gerçekleştirilecek konseriyle başlayacak. Türk dinleyicilerin “Fa Fa Fa” ve “I Used To Dance With My Daddy” şarkıları ile yakından tanıdığı Norveç'in son yıllardaki en popüler gruplarından biri olan “Datarock” da 2 Kasım'da Babylon'da sahne alacak.

Bağımsız folk müziği alanında Anthony&The Johnsons, Cocorosie ve Sufjan Stevens gibi sıra dışı yorumcu ve şarkı yazarları arasında önemli bir yere sahip Devendra Banhart, 3 Kasım'da Garajistanbul'da müzikseverlerle buluşacak. Konserde, Banhart'tan önce Yeni Zelanda'nın en önemli indie-pop gruplarından The Brunettes sahne alacak. “Minimal techno” akımının en önemli temsilcilerinden ünlü Alman müzisyen Robert Henke'nin bir projesi olan Monolake ile The Field, 7 Kasım'da Babylon'da aynı sahneyi paylaşacak. 1995 yılından bu yana “Monolake” adı ile çok sayıda albüm yayınlayan, “minimal techno” ve “dub” gibi türler ile akademik elektronik müzikleri birleştiren öncü ve yaratıcı bir sanatçı olarak tanınan ünlü Alman müzisyen Robert Henke, ilk kez Türkiye'de sahneye çıkacak. Henke'den sonra sahneyi “The Field” adı ile tanınan İsveçli genç müzisyen Alex Willner devralacak.

Bir tren yolculuğu sırasında tanışan New York'lu 3 kadın müzisyenden oluşan ve duygusal ve çarpıcı melodiler içeren müzikleri ile tanınan Au Revoir Simone, 8 Kasım'da Bablyon'da hayranlarıyla buluşacak. Gecenin diğer grubu ise 2 Türk genç kadın müzisyenin kurduğu “Kim ki o” olacak. 2006 yılında yayınlanan “Boylife” isimli albümleri ile büyük beğeni toplayan İsveçli genç üçlü “Lo-Fi-FNK”, 9 Kasım Cuma akşamı Otto Santral'de sahne alacak. Aynı gece, Türk elektronik müziğinin en yeni ve başarılı isimlerinden Bedük müzikseverlerle buluşacak.

KAPANIŞ “GANG OF FOUR” İLE YAPILACAK

“Phonem By Miller”, Rem, U2, Red Hot Chili Peppers, Franz Ferdinand, Futureheads, The Rapture gibi pek çok önemli grubun ilham kaynağı olarak kabul edilen “Gang of Four”'un, Jon King, Andy Gill, Dave Allen ve Hugo Burnham'dan oluşan orijinal kadrosu ile 10 Kasım'da Garajistanbul'da vereceği konserle sona erecek. “Phonem By Miller”ın 10-50 YTL'den satışa sunulan biletleri, Biletix gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00) ve Biletix internet sitesinden (www.biletix.com) alınabilecek.

Etkinlik kapsamında yer alan film gösterimleri, söyleşi ve atölye çalışmaları ücretsiz olacak.

17 yıl önce