|

SABIR, BARIŞ, ZAFER

Milli Takım kadrosu dün İstanbul'da toplandı. Slovakya ve Makedonya ile çok önemli iki sınava çıkacak olan Milliler, spor kamuoyundan "gergin lig ortamı"nı unutturmalarını bekliyor.

.
00:00 - 20/03/2001 Salı
Güncelleme: 16:07 - 10/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
SABIR, BARIŞ, ZAFER
SABIR, BARIŞ, ZAFER
Bu çocuklara güvenin

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2002 Dünya Kupası'na katılmanın yolunu açıkladı. "Herkesten sabır ve destek bekliyoruz'' dedi. Güneş, Dünya Kupası hedeflerine gitmek için önlerindeki bu 2 maça çok önem verdiklerini kaydederek, "Bu çocuklara gerekli sabır gösterilip, destek verildikten sonra başaramayacakları şey olamaz. Bizim kesinlikle rakibimize karşı sabırlı ve dikkatli olmamız gerekiyor. Ayrıca motivasyonda çok önemli. Bu motivasyon için Türk halkından ve medyadan da desteğini bizden esirgememesini istiyoruz'' dedi.

Slovakya ciddi ekipSlovakya ciddi ekip

Güneş, bütün herkesten, özellikle Slovakya maçında sabır istediğini ifade etti. Golü erken atmanın değil, maçı galip bitirmenin önemli olduğunu vurgulayan Güneş, "Slovakya bu grubun gol yemeyen tek takımı. Çok iyi savunma yapıyorlar. Biz sabırlı olacağız. Aynı sabrı taraftarlarımızdan da bekliyoruz. Ben inanıyorum ki, çok dikkatli olursak, güzel bir galibiyetle ayrılır ve Dünya Kupası Finalleri için büyük bir avantdaj yakalarız. Aksi takdirde kendi evimizde çok önemli bir avantajı kaçırmış oluruz'' diye konuştu.

Güçlerimizi birleştirelim

Güneş, milli takımın daha önce 1954'te Dünya Kupası'na kura ile gittiğini, bu kez başarıyı şansa bırakmayıp, kendi güçleriyle finallere gitmeyi arzuladıklarını ifade etti. Futbolcuların bu maçlardaki motivasyon ve konsantrasyonlarının üst düzeyde olması gerektiğine dikkati çeken Güneş, "Bütün güçlerimizi birleştirelim ve hep beraber Dünya Kupası Finalleri'ne gidelim'' dedi. Güneş, milli takım aday kadrosuna 20 oyuncu çağırdığını ve bu maçların kadrosuna alınan veya alınmayan futbolcular için artık spekülasyon yapılmasını istemediğini söyledi.

23 yıl önce