|

TİYATROCU pehlivanlar

TÜRKİYE'nin en ünlü pehlivanları Fransa'da sahneleyecekleri "Kırkpınar" oyununun provaları için biraraya geldiler. Pehlivanlar, "Tiyatrocular güreşemez ama biz tiyatroyu başaracağız" diyor.

.
00:00 - 1/06/2000 Perşembe
Güncelleme: 15:41 - 8/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
TİYATROCU pehlivanlar
TİYATROCU pehlivanlar

ANTALYA- Türkiye'nin en ünlü 11 pehlivanı Fransa'da sahneleyecekleri "Kırkpınar" adlı oyunun provaları için ikinci kez biraraya geldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Ekim ayında sahnelenecek "Kırkpınar" adlı oyunun ilk çalışmalarını, Ocak ayında yine Antalya'da gerçekleştiren er meydanının 11 ünlü ismi, ikinci kez biraraya geldi. Fransızca oynanacak oyunda Ahmet Taşçı, Cengiz Elbeye, Kenan Şimşek, Mehmet Yılmaz, Ekrem Yavuz, Abdullah Ersoy, Şükrü Kazan, Kadir Ergin, Hasan Gündoğdu, Savaş Yıldırım, bir savaşa giden Rumeli Fatihi Süleyman Paşa ile arkadaşlarının bu yolculukları sırasında yaşadıklarını ve Kırkpınar'ın doğuşunu anlatacak.

Fransa'da büyük ilgi var

Oyuna, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ile tüm bakan ve parti liderleri de davet edilecek.

Projelerini hazırlayıp pehlivanları biraraya getiren Fransız işadamı Piere Guerchon, oyunun tüm masraflarını da üstlendi. Guerchon, "Fransa'daki medya kuruluşları ve vatandaşlar bu oyuna büyük ilgi gösteriyor. Eylül ayında oyunun biletleri satılmaya başlanacak. İlgi yüzünden şimdiden rezervasyonları almaya başladık. Daha önce 5 oyun olarak düşünülen proje, Avrupa'nın diğer kentlerine de yansıyacak" dedi.

Pehlivanların Antalya'daki ikinci kampı sırasında, oyunun katalog ve afiş çekimleri de Fransız fotoğrafçı Florance Chopuis tarafından yapıldı. Pehlivanlar, Ağustos ayında Fransa'daki bilboardları süsleyecek fotoğrafların çekimi için saatlerce objektif karşısında poz verdi.

'Tiyatrocular güreşemez...'

Er meydanlarının ünlülerinin tiyatro provaları, gazete ve televizyoncular tarafından sıkı takibe alındı. Türkiye'nin en ünlü pehlivanlarından Ahmet Taşçı, çalışmalar sırasında gazetecilerin "Tiyatro mu, güreşmek mi zor?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Bu yalnızca bizim değerlendirmemizle cevabı verilecek bir soru değildir. Biz tiyatro sahnesindeyiz. Tiyatrocular da er meydanına inip güreşsin, ondan sonra bu soruyu bir de onlara sorun. Onlar güreşemez, ama biz tiyatroyu başaracağız."

24 yıl önce