|

Yasaklı umut kitaplaştı

Gazeteci Muhammed Pamuk'un 'Yasaklı Umut: Recep Tayyip Erdoğan' adlı kitabı Birey Yayınları arasından çıktı. Pamuk bir 'ilk' olan kitabında Erdoğan'ın Türk halkı için umut anlamına geldiğini anlatıyor.

.
00:00 - 16/06/2001 Cumartesi
Güncelleme: 16:55 - 8/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Yasaklı umut kitaplaştı
Yasaklı umut kitaplaştı

Gazeteci Muhammed Pamuk'un kaleme aldığı ve basımını Birey Yayıncılık'ın üstlendiği "Yasaklı Umut: Recep Tayyip Erdoğan" adlı kitap düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı. Ziya Şark Sofrası Florya Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantısında kitabı hakkında bilgi veren Pamuk, "Yasaklı Umut Recep Tayyip Erdoğan" adlı kitabının son dönemde Türk siyasetinde önemli bir yer tutmaya başlayan Erdoğan'ın hayatını konu aldığını söyledi.

Erdoğan'ın başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde yaptığı başarılı çalışmalarıyla yıldızının parlamaya başladığını ifade eden Pamuk, "Erdoğan'ın Erbakan'dan sonra hem bayrağı teslim alması, hem de büyük kitleleri peşinden sürüklemesi bekleniyordu. Ancak bu süre Erdoğan'ın yasaklılık sürecinin başlangıcı oldu. Erdoğan'da tıpkı Erbakan gibi yargılandı ve siyaset dışı bırakılmaya çalışıldı. Ancak, Erdoğan için herşeyin bittiği an, aslında bazı şeylerin başladığı an oldu. Yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçları, Erdoğan'ın ekonomik çöküntü ve kaosa bağlı olarak canından bezmiş olan Türk halkı için adeta bir umut olduğunu ortaya koydu" dedi.

Erdoğanla ilgili ilk kitap

Muhammed Pamuk'un kaleme aldığı "Yasaklı Umut, Recep Tayyip Erdoğan" kitabı, bu güne kadar Erdoğan'la ilgili olarak yazılmış ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Pamuk'un kitabında yenilikçi hareket hakkında bilinmeyen ve okuyucunun ilgisini çekecek pek çok konu ile birlikte, "Erdoğan'ın ailesi hangi siyasi partiyi destekledi? Erdoğan Milli Görüş Hareketi ile nasıl tanıştı? Erbakan niçin Erdoğan'ın yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istemiyordu? Yenilikçi hareket nasıl başladı, kimler niçin destekliyor? gibi sorulara cevap aranıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın bilinmeyen bir çok yönü ilk kez bu kitap ele alıyor.

Yasaklı Umut: Recep Tayyip Erdoğan adlı kitapta, kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'la Erdoğan arasında "Erdemliler Hareketi" sonrasında soğuk rüzgarlara da değinen Pamuk, Erbakan'ın 1994 yerel seçimlerinde Erdoğan'ı İstanbul'dan aday göstermek istemediğini tercihini başkasından yana kullandığı da vurgulanıyor. Erdoğan'ın 1969 yılında İHL'de öğrenci iken Milli Türk Talebe Birliği saflarında başlayan uzun soluklu siyaset koşusundan çarpıcı gerçekler yer alıyor.

Tanıtıma büyük ilgi

Gazeteci Muhammed Pamuk'un kitabını tanıtım toplantısına gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Yusuf Ziya Cömert, İstihbarat Şefi İlhan Tinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda basın mensu katıldı. Burada kendisine yöneltilen soruları da cevaplandıran Pamuk, bölye bir kitabı kaleme almanın sadece ve sadece kendi görüşü olduğunu söyledi. Pamuk, kitabının Erdoğan ile ilgili başlayan yeni bir sürece tesadüf etmiş olmasının ise sadece bir rastlantıdan ibaret olduğunu kaydetti. Yaklaşık 7 yıldır Yeni Şafak Gazetesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhabirliği görevini yürüten Pamuk "Yasaklı Umut: Recep Tayyip Erdoğan" adlı kitabın 5.5 ay süren titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.

Birey Yay. Tel: 0 212 511 33 69

23 yıl önce