|

Çipli kimlik kartı başvuruları! Çipli kimlik kart nasıl çıkartılır?

Yeni kimlik kartı nasıl çıkarılır, çipli kimlik kart başvuru nasıl yapılır? sorularının yanıtı haberimizde. Yoğun başvurular nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafında başvuru süresi 3 yıla çıkarıldı. Çipli kimlik kartı için 15 lira ödeme yapılmaktadır. İşte çipli kimlik kartı başvuruları ve çıkartma işlemlerinin detayları...

Yeni Şafak
16:53 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:49 - 18/09/2017 Pazartesi
Diğer
​Yeni kimlik kartı nasıl çıkarılır, çipli kimlik kart başvuru nasıl yapılır? sorularının yanıtı haberimizde.
​Yeni kimlik kartı nasıl çıkarılır, çipli kimlik kart başvuru nasıl yapılır? sorularının yanıtı haberimizde.

Çipli kimlik kartı çıkarmayan vatandaşlar tarafından merak edilen detayları haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. En çok merak edilen sorular ise; çipli kimlik kartı nasıl çıkarılır, çipli kart başvurusu nasıl yapılır, çipli kimlik kart ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruların cevapları ve diğer tüm ayrıntılar....

Çipli kimlik kart başvuruları nasıl yapılır?

Kimlik kartı almak için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Bunun için en yakın müdürlüğe müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir müdürlüğe de başvurulabilecek.

Başvuru için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da zaman kaybına sebep vermemek için randevu alarak gidilebilecek.

Randevular "
" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabiliyor.

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak.Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilecek.

BAŞVURU SONUNDA ŞİFRE VERİLECEK

Başvuru sonunda kişilere PIN zarfında bulunan 6 haneli şifre verilecek. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak. PIN kodu, kimlik kartı teslim edilinceye kadar aktive olmayacak. PIN kodu ilçe nüfus müdürlüklerinde bulunan kioskları kullanarak değiştirebilecek.


#Çipli kimlik kartı
#Yeni kimlik
#Çipli kart
#Yeni çipli kimlik kartı
#Çipli kimlik başvuruları
7 yıl önce