|

e-devlet KYK burs sorgulama! e-devlet KYK başvuruları öğrenme

e-devlet giriş, KYK borç sorgulama, KYK kredi burs ve KYK yurt başvuruları sorgulama işlemleri artık e-devlet uygulamasında. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, gençlere daha kolay ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla yurt, burs ve kredi ile ilgili başvuru, onay ve iptal işlemlerinin e-Devlet'e taşındığı duyuruldu.İşte e-devlet KYK kredi, yurt ve burs başvuruları sorgulama ekranı...

Yeni Şafak
13:29 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:37 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
KYK borç sorgulama, KYK kredi burs ve KYK yurt başvuruları sorgulama işlemleri artık e-devlet uygulamasında.
KYK borç sorgulama, KYK kredi burs ve KYK yurt başvuruları sorgulama işlemleri artık e-devlet uygulamasında.

e-devlet giriş, KYK borç sorgulama, KYK kredi burs ve KYK yurt başvuruları sorgulama işlemleri artık e-devlet uygulamasında. KYK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, başvuru döneminde yurt, burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Yıl içerisinde de burs/kredi nakil, iptal ve erteleme işlemleri dilekçe gerekmeksizin online yapılıyor.

Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi nakil başvurusu e-Devlet'ten alınarak, gençlerin dilekçe gönderme yükümlülüğü de kaldırılıyor. Böylece durumu mevzuata uygun olan öğrencilerin nakil işlemleri vakit kaybedilmeden gerçekleştirilebiliyor. Burs/kredi nakil talebinde bulunan gençler, başvuru durumunu e-Devlet üzerinden takip edebiliyor.

YÖKSİS'te yer alan öğrenim bilgilerine göre nakil işleminin gerçekleştirilmesi ve yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin öğrenim bilgisinin YÖKSİS'te yer almaması sebebiyle, yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin gerekli belgeleri kuruma göndermeye devam etmesi gerekiyor.

BORÇ ERTELEME BAŞVURUSU E-DEVLET'TE

Öğrencilerin mevcut burs/kredi bilgilerinin görüntülenebildiği e-Devlet'te, burs/kredi almaktan vazgeçmek isteyen öğrenciler iptal başvurusunda da bulunabiliyor.

KYK'den öğrenim/katkı kredisi kullanan öğrenciler, geri ödemeyle ilgili her tür bilgiye yine e-Devlet'te yer alan "geri ödeme sorgulama" bölümünden ulaşabiliyor.

Öğrenciler, geri ödeme tarihi yaklaşan borçlar için dilekçe göndermeden erteleme talebinde bulunulabiliyor ve mevcut taleplerinin durumunu görüntüleyebiliyor. Öğrencilerin e-Devlet kolaylığıyla başvuruda bulunabilecekleri borç erteleme işlemi, işsizlik, askerlik veya yüksek lisans olmak üzere 3 nedenle gerçekleştirilebiliyor.

2017-2018 eğitim öğretim yılı yedeği biten il/ilçeler için yerleştirme başvurusu ve kayıt işlemi de e-Devlet'ten tamamlanabiliyor. Ayrıca, yurtlarda barınan öğrencilere sunulan ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilmek amacıyla taahhüt işlemi de yapılabiliyor.

KYK yurtlarında barınan öğrencilerin izin işlemi gibi online hizmetlere de kolayca erişimin sağlandığı "GencizBiz" portalı için kimlik doğrulama işlemi de yine e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

KYK b
urs/kredi başvuruları hangi tarihte başlamaktadır, başvuru süreci ve değerlendirme nasıl yapılmaktadır?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK burs/kredi başvuruları ayrı ayrı mı yapılmaktadır?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte alınmaktadır.

KYK
b
urs/kredi başvurusu yaptıktan sonra ne yapılması gerekmektedir?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

#KYK
#KYK başvuruları
#KYK burs başvuruları
#KYK yurt başvuruları
#KYK kredi sorgulama
#KYK burs sonuçları sorgulama
6 yıl önce