|

e-Devlet soy ağacını sorgulayamayanlar dikkat

e-Devlet'te hizmete giren yeni uygulama olan soy ağacı sorgulama dün gece tekrar açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Soy ağacı sorgulama ekranı dün tekrar açıldı. Vatandaşlar kolayca soy ağacını öğrenebilirken, bazı vatandaşların hata mesajı aldığı görüldü.

Yeni Şafak
09:37 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 08:54 - 17/02/2018 Cumartesi
Diğer
e-Devlet alt/üst soy ağacı sorgulamada bazı kullanıcılar hata ile karşılaştı.
e-Devlet alt/üst soy ağacı sorgulamada bazı kullanıcılar hata ile karşılaştı.

e-Devlet'te hizmete giren yeni uygulama olan soy ağacı sorgulama dün gece tekrar açılarak vatandaşların hizmetine açıldı. Geçtiğimiz hafta hizmete açılan fakat gördüğü aşırı talep dolasıyla kilitlenen soy ağacı sorgulama askıya alınarak teknik altyapı çalışması için durdurulmuştu. Teknik altyapının geliştirilmesi sonrasında soy ağacı sorgulama ekranı dün tekrar erişime açıldı. Vatandaşlar kolayca alt/üst soy ağacını öğrenebilirken, bazı vatandaşların hata mesajı aldığı görüldü.

e-Devlet sorgulama hatasının nedeni?

e-Devlet'te açılan soy ağacı sorgulamada bazı teknik sorunlar da yaşanıyor. Vatandaşlar kolayca soy ağacı bilgisini alabilirken, diğer yandan bazı vatandaşlar ise 'Alt ve Üst Soy belgeniz e-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz." hata mesajıyla karşılaşıyor.

Bunun sistemsel bir hatadan mı yoksa vatandaşa özel belge eksikliğinden mi kaynaklandığı ise şu an için bilinmiyor.



#Soyağacı
6 yıl önce