|

Salda Gölü'nü nasıl gidilir?

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumulları ve turkuaz renkli yapısıyla Maldivler'e benzetilen Salda Gölü'nü bu yaz 300 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Peki, Salda Gölü'ne nasıl gidilir, neler yapılır? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
17:16 - 19/09/2018 mercredi
Güncelleme: 17:21 - 19/09/2018 mercredi
DHA
Salda Gölü'nü nasıl gidilir, neler yapılır? sorularının yanıtı haberimizde.
Salda Gölü'nü nasıl gidilir, neler yapılır? sorularının yanıtı haberimizde.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün son dönemlerde ülkenin parlayan turizm yıldızı haline geldiğini söyledi. Vali Şıldak, "Beyaz kumsal yapısı, berraklığı ve Türkiye'nin en derin göllerinden biri olması dolayısıyla birçok ziyaretçi Salda Gölü'nü yeni yeni keşfediyor. Yaz döneminde çok yoğun bir ziyaretçi trafiğiyle karşı karşıya kaldık. Gölümüzün bilinirliğinin ve tanınırlığının artmasıyla bu sayının çok daha yükseklere çıkacağını düşünüyorum. Öyle ki haftalık 40 bin, bütün yaz sezonunu düşündüğümüzde yaklaşık 300 bin ziyaretçinin Salda Gölü'ne gelerek turizme yönelik bir kazanımda bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Gölün temizliği, berraklığı, yüzülebilir oluşu ve görselliğiyle ziyaretçileri büyülediğine işaret eden Vali Şıldak, "Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle gölün hem kirlenmesini ve tabiat parçası olarak temiz kalarak turizme hizmet etmesini hem de turizme kazandırılmış olması sebebiyle gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilir olması yönüyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yaptığımız girişimlerle Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatıyla göl çevresinde bazı çalışmalar yapılacak ve projeler yürütülecek. Bu çalışmalar göl için son derece hayati önem taşıyor. Gelen ziyaretçilerin burada günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve göl çevresinden çok zengin bir şekilde faydalanabilmeleri için önem taşıyor" diye konuştu.

Yapılacak çalışmalarla gölün kirlenmesinin önleneceği gibi sonraki nesillere de temiz bir göl bırakılacağına vurgu yapan Vali Şıldak, bu çalışmaların önümüzdeki günlerde somut hale gelip, şekilleneceğini belirtti. Vali Hasan Şıldak, önümüzdeki turizm sezonunda göl ve çevresini çok daha düzenli, temiz ve hizmet kalitesi yükselmiş olarak turizme kazandıracaklarına dikkati çekti.

SALDA GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Türkiye’nin muhteşem doğal güzelliği Salda Golu Burdur, Denizli, Isparta ve Antalya illerine yakın bir konumda bulunuyor. Bu dört şehre de Türkiye’nin dört bir yanından kalkan şehirlerarası otobüslerle ulaşılabiliyor.

Isparta, Denizli ve Antalya’ya uçakla gidip oradan toplu taşıma araçlarıyla Salda’ya gidebilirsiniz. Salda Gölüne en yakın havaalanlarından biri Isparta’da.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Salda Gölü arası 109 km. Havalimanından Burdur’a geçip oradan toplu taşıma ile Salda Gölü’ne gidebilirsiniz. Isparta Havalianı-Burdur ulaşımı 14 TL.

Burdur’a giderseniz, otogardan saat başı hareket eden Yeşilova minibüslerine binin (10 TL). Yeşilova’da da Denizli istikametinde devam eden minibüslere binip 5 km uzaklıktaki Salda Gölü’nde inin. Taksi ile yaklaşık 20-30 TL yazar.

SALDA GÖLÜ'NDE NELER YAPILIR?

Doğanın muhteşem manzarasını ayaklarınıza getiren Salda Gölü kıyısında gün doğumu/batımını izleyebilir, piknik yapabilir ya da tercihinizi yürüyüş yapmaktan yana kullanabilirsiniz.

Gölde yüzmeye gelince, göl aniden derinleşebildiği için sadece Yeşilova Belediyesi Halk Plajı, Doğanbaba Halk Plajı, Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkı gibi belirlenmiş alanlarda göle girilebiliyor. Yüzme bilgisine güvenmeyenler ve yüzme bilmeyenlerin göle girmemesinde yarar var.

#salda
#salda gölü
#salda gölü nerede
#Burdur
il y a 5 ans
default-profile-img