|

Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhid okumanın dinî dayanağı var mıdır?

Toplumumuzda yaygın olarak yapılan ve aktarılan günde yetmiş bin kelime-i tevhid okumanın dini dayanağının olup olmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen cevapla sizlerle paylaştık.

13:27 - 16/06/2019 Pazar
Güncelleme: 13:32 - 16/06/2019 Pazar
Diğer
7000 kelime-i tevhid okumanın hükmü.
7000 kelime-i tevhid okumanın hükmü.

Kelime-i tevhid sözlük anlamı ile “Allah’ı birleme cümlesi” demektir. “Lâ ilahe illallah” sözünden ibarettir ve “Allah’tan başka ilah yoktur.” anlamına gelir. Bu cümlenin ifade ettiği mana İslam’ın temel ilkesini oluşturur.

Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, Lâ ilâhe illallah diyendir” (Buhârî, İlim, 33; Rikâk 51) buyurmuştur.Zikir, hatırlamak ve hatırlatmak demektir.

Kelime-i tevhidi zikir olarak okumak, okuyana ve dinleyenlere Allah’ı hatırlatacağı için sevap kazandıran bir ameldir, zikirlerin en güzelidir. Resûlullah (s.a.s.), “En faziletli zikir ‘Lâ ilahe illallah’; en faziletli dua da ‘Elhamdülillah’ demektir.” (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.

Bunun yanında günde yüz defa “Lâ ilâhe illallah” diyenin çeşitli şekillerde mükâfatlandırılacağı yönünde hadisler bulunmaktadır (İbn Mâce, Edeb, 54).

Sahih hadislerde belirtilenler dışında dua veya zikirlerin belli sayılarda yapılması gerektiğine inanıp bunu iddia etmek doğru değildir.

#kelime-i tevhid okuma
#7000 kelime-i tevhid
#kelime-i tevhid
5 yıl önce