|

Kadir Gecesi'nde Kadir oldu

Kadir Gecesi'nden çok etkilenen Alman asıllı Helmut Schmitz 'Ramazan Kadir' ismini alarak Müslüman oldu. Ramazan Kadir, “Müslümanlık'taki insanlığı hiçbir yerde görmedim” dedi.

Cihan
00:00 - 18/09/2009 Cuma
Güncelleme: 23:20 - 17/09/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kadir Gecesi'nde Kadir oldu
Kadir Gecesi'nde Kadir oldu

Alanya'da yaklaşık 12 yıldır emlak işiyle uğraşan Helmut Schmitz (60), Kadir Gecesi'nde yapılan dualardan ve Kur'an-ı Kerim üzerinde yapılan konuşmalardan etkilendi. Türk ve Müslüman eşi Sevda Schmitz'e Müslüman olmak istediğini belirten Schmitz, eşinin girişimleriyle Alanya Müftülüğü'ne başvurdu. Alanya Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde Müftü Ahmet Hamdi Başpınar, Helmut Schmitz'e İslam'ın inanç esasları hakkında detaylı bilgiler verdi. Schmitz, kısa süren sohbetin ardından iki şahit nezaretinde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Kadir Gecesi'nde karar vererek Ramazan ayında Müslümanlığı seçen Alman'a Müftü 'Ramazan Kadir' ismini verdi.

BÖYLE İNSANLIK GÖRMEDİM

“Türkiye'de 12 yıldır yaşıyorum. Burada insanlık gördüm” diyen Schmitz, “Ben yaşantım boyunca böyle bir insanlık hiç görmedim. Almanya'da çok güzel bir hayat var. Her şey var. Ancak insanlık yok. Allah bana Türkiye'de hep yol gösterdi. Allah bana bir tane iyi kalpli hanım verdi. Hayatım 12 senedir çok ama çok iyi geçiyor” dedi. Eşinin yıllar önce Almanya'da kiliseden ve dininden ayrıldığını aktaran Sevda Schmitz ise, “O günden bu yana Hristiyanlığı yaşamıyor. Ramazan'da iftara gelen arkadaşlarımla yapmış olduğumuz dini sohbetlerden, okunan ezanlardan çok etkilendi. Kalpten gelen bir sesle Kadir Gecesi bana Müslüman olmak istediğini söyledi. Çok duygulandım ve Müftülük'le irtibata geçtim” şeklinde konuştu.


Dualar beni çok etkildi

Helmut Schmitz, Kadir Gecesi evde yapılan ibadetten çok etkilenerek Müslüman olmaya karar verince Müftü Başpınar Schmitz'e İslam'ı anlattı.



15 yıl önce