|

Günün tarifi: garnitürlü tavuk sarma

İftar için hazırlığı olmayanlara, "bugün ne pişirsem?" diyenlere bugün Garnitürlü Tavuk Sarma tavsiyemiz olacak. Başlangıç için tercih edebileceğiniz Garnitürlü Tavuk Sarmanın yapımı da oldukça kolay.

Yeni Şafak
15:34 - 23/05/2018 mercredi
Güncelleme: 15:54 - 23/05/2018 mercredi
Lokma
İftar için Garnitürlü Tavuk Sarma hafif bir seçim olabilir.
İftar için Garnitürlü Tavuk Sarma hafif bir seçim olabilir.
ayının en tatlı telaşı olan
hazırlıkları her gün tekrar tekrar yaşanıyor. "Bugün ne pişirsem?" diyenler internetten araştırmalar yapıyor. İftar için henüz hazırlığı olmayanlara bugün bizimde bir tavsiyemiz olacak. Besleyici özelliği olan garnitürlü tavuk sarma, iftar sofralarınızı süsleyecek. Yapımı kolay olan garnitürlü tavuk sarmanın tarifine hem fotoğraflı hem de videolu olarak ulaşmanız mümkün.
2 kişilik tarif için gerekli malzemeler
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 çimdik tuz ve karabiber
  • 3 adet tavukgöğüsü
  • Galeta unu
  • Dil peyniri
Yapılışı:
  • Sarımsakları ve soğanı kıyın. Tavada tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip karıştırın. Biberleri kıyın. Sotelenmeye devam eden soğanların üzerine biberleri ekleyin ve karıştırın. Zeytinyağını ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Peynirleri dilimleyin. Ocaktan aldığınız harca garnitürü ilave edip karıştırın ve soğuması için ayrı bir kaseye alın. Fırın kabınızı yağlayın. Tavuk göğsünü tahtaya serin, tuz ve biber serpin. Tavuk göğüslerinin içine garnitürlü harçtan paylaştırıp parmak kalınlığında dil peyniri yerleştirin. Kenarlarından sıkıca katlayarak sarın ve fırın kabına yerleştirin. Sararken zorlanırsanız kürdanla kenarlarını sabitleyebilirsiniz. Diğer tavuk göğüslerini de aynı şekilde sarın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Sarmaları galeta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış 180C’lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sarımsakları ve soğanı kıyın.

Tavada tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip karıştırın.

Biberleri kıyın. Sotelenmeye devam eden soğanların üzerine biberleri ekleyin ve karıştırın. Zeytinyağını ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

Peynirleri dilimleyin.


Ocaktan aldığınız harca garnitürü ilave edip karıştırın ve soğuması için ayrı bir kaseye alın.


Fırın kabınızı yağlayın.



Tavuk göğsünü tahtaya serin, tuz ve biber serpin. Garnitürlü harçtan paylaştırıp parmak kalınlığında dil peyniri yerleştirin.


Kenarlarından sıkıca katlayarak sarın ve fırın kabına yerleştirin. Sararken zorlanırsanız kürdanla kenarlarını sabitleyebilirsiniz. Diğer tavuk göğüslerini de aynı şekilde sarın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.

Sarmaları galeta ununa bulayın.

Tavukları önceden ısıtılmış 180C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Garnitürlü tavuk sarmanın yapımı işte bu kadar kolaydı. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ramazan Ayını İhya Eden Müminin Günahları Bağışlanır

Ramazan ayını ihya etmek, son derece önemlidir. Kur’ân okumak, zikir ve tefekkürle meşgul olmak, Hz. Peygamberin hayatını okumak, ilimle meşgul olmak, dinî sohbetlere, ahlakî ve sosyal içerikli etkinliklere katılmak Ramazan ayını ihya etmek kapsamındadır.

Şu hadis bunun açık delilidir:

“Beş vakit namaz, cuma namazı diğer cuma namazına kadar, Ramazan ayı diğer Ramazan ayına kadar büyük günahlardan kaçındığı zaman işlenen küçük günahlara kefarettir.” (Müslim, “Tahâre”, 17) İçki, kumar, zina, hırsızlık, yalan ve gıybet, namaz kılmama, malın zekâtını vermeme gibi büyük günahlardan kurtulmak için şartlarına uygun tövbe ve istiğfar yapılması gerekir.

#Garnitürlü Tavuk Sarma
#iftar
#ramazan
il y a 6 ans