|

Demirtaş bırakılsın diyenleri unutmayız!

Ankara Keçiören ve Altındağ’da seçmen, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen siyasilere tepkili. Şehit kardeşi Aşkın Akbıyık, “Kardeşim bu millet, bu vatan, bu bayrak için şehit oldu. Gelsinler Demirtaş’ı bize izah etsinler. Bu yaptıklarının hiçbirini sandık başında unutmayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:35 - 9/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Aşkın Akbıyık
Aşkın Akbıyık

Yeni Şafak ve tvnet ekibi, Meclis’e 36 milletvekili gönderecek Ankara’da, Kahramankazan ve Sincan’ın ardından Keçiören ve Altındağ’da seçmenlerle görüştü. Ankaralılar, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın adaylığı nedeniyle serbest bırakılmasını isteyen siyasilere tepkili: “Bu yaptıklarının hepsini sandık başında unutmayacağız.”

ONLAR BU SÜREÇLERİ YÖNETEMEZ

Türkiye’nin önündeki kritik süreci vurgulayan Ali Terzioğlu, “CHP’nin adayı Muharrem İnce ve İyi Parti’nin adayı Meral Akşener bu süreçleri yönetemez” dedi. Terzioğlu, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim sürecinde bırakılması önerilerine tepki gösterdi: “Bunlar zaten şimdiden teröre aleni destek veren adamı (Selahattin Demirtaş) çıkarmaya çalışıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Allah korusun bunlar başımıza geldiklerinde yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum.”


DEMİRTAŞ’I BİZE İZAH ETSİNLER!

Şehit kardeşi Aşkın Akbıyık da Demirtaş’ın serbest bırakılması önerisine tepki gösterenlerden. Akbıyık, “Bugün terör Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde yüzde 90-95 oranında bitti. Bakın benim kardeşim Mehmet Akbıyık 2010 yılında Şırnak Uludere’de uzman çavuşken şehit düştü. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kardeşim bu millet, bu vatan, bu bayrak için şehit oldu. Gelsinler Demirtaş’ı bize izah etsinler. Bu yaptıklarının hepsini sandık başında unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

BUNLAR ÇİLLER’İN DEVAMI

Siyasette vaadlere güvenilmeyeceğini dile getiren Erdoğan Altın, geçmişte kalan “Kim ne veriyorsa beş fazlasını vereceğim” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi: “Daha önce Tansu Çiller herkese bir ev, bir araba diyordu. Süleyman Demirel de hakeza öyle. Bugün AK Parti’nin dışındaki tüm partiler bunların devamı niteliğinde. Benim tek isteğim var. Okullarda özellikle tarih dersi müfredatının acilen değiştirilmesini istiyorum.”

GURBETÇİLER OYUNUN FARKINDA

Almanya’da yaşadığını belirten Sabri Sert şunları anlattı: “Almanlar, Türkiye’deki büyük yatırımları çok kıskanıyor. Yatıyorlar, kalkıyorlar gazetelerinin, televizyonlarının haberlerinde Türkiye’deki havalimanları, tüneller, metrolar, savunma sanayii ve liman yatırımları hakkında konuşuyorlar. Sürekli Erdoğan’ı kötülemeye çalışıyorlar. Biz bilmiyor muyuz, tüm dertleri eski Türkiye’yi görmek. Ancak orada yaşayan Türkler sergilenen oyunun farkında.”

TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR

Vedat Kalkan, seçimde Erdoğan’ın kazanacağını dile getirerek “Başbakanlık döneminde, cumhurbaşkanlığı döneminde yaptığı hizmetler ortada. Yurt dışında da Türkiye’nin sesini duyurdu. Terörün bitmesi için mücadele veriyor. Diğer adayları televizyonda dinliyorum. İnandırıcı gelmiyor. Samimi bulmuyorum” dedi.

MACERA ARAMAYA GEREK YOK

Türkiye’nin bir macerayı kaldıracak gücü olmadığını belirten İlker Öztürk “Erdoğan’ın seçilememesi halinde yerine gelecek kişilerin ülkeyi yönetecek kapasitede olacaklarını düşünmüyorum. Cumhur İttifakı da ülkemiz, milletimiz için hayırlı olur” diye konuştu.


Yaptıklarıyla güven veriyor

Ankaralı gençler, AK Parti’nin yaptıklarının kendilerine güven verdiğini belirtti. Gençlerden Muhammed Yusuf ve arkadaşı Umut Öztürk, eskiyi ailelerinden dinlediklerini söyledi. Öztürk, AK Parti’nin yaptıklarının kendilerine güven verdiğini söylerken, “Allah, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin” dedi.


Teknoloji ivme kazanır

Batuhan Öztürk, milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin Türkiye’ye teknoloji açısından önemli bir ivme kazandıracağına dikkat çekti. Songül Ataç, “Biz iktidarın devam etmesinden yanayız. Çünkü insanların alım gücünü görüyorsunuz. Yapılan yolları, hizmet binalarını, hastaneleri, okulları, bunların hepsini görüyorsunuz” dedi.

#Seçim
#Yeni Şafak
6 yıl önce