|

2. Lig'de İstanbul için kabus sezon

TFF 2. Lig'de İstanbul takımları kötü bir sezonu geride bıraktı... İstanbul Güngörenspor, Gaziosmanpaşaspor ve Eyüpspor 3. Lig'e düşerken sadece bir takım play-off'a çıkabildi.

İstanbul Ajansı
00:00 - 13/05/2014 mardi
Güncelleme: 12:14 - 13/05/2014 mardi
Yeni Şafak
2. Lig'de İstanbul için kabus sezon
2. Lig'de İstanbul için kabus sezon

2013-2014 futbol sezonu TFF 2. Lig'de mücadele eden sekiz İstanbul kulübünden üçü sezon sonunda başarılı olamayarak küme düştü.



İstanbul Güngörenspor

İstanbul Güngörenspor önceki sezon küme düştüğü PTT 1. Lig'den sonra bu sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta tutunamadı. Özellikle iç saha maçlarında oynadığı futbolla dikkat çeken İstanbul Güngörenspor sezona sıkıntılı başladı. Önceki sezonki kadrosunu koruyamayan ve etkili transferler yapamayan kulüp, en büyük silahı olan iç saha avantajını da kullanamayınca dibe demir attı.

İkinci devre biraz kımıldanan hatta şampiyon Altınordu'yu sahasında yenen İstanbul Güngörenspor form grafiğini yükseltemeyince sezon sonunda küme düşmekten kurtulamadı.


Gaziosmanpaşaspor

Özellikle altyapıdan çıkardığı fubolcularla dikkat çeken Gaziosmanpaşaspor sezona iyi başlasa da form durumunun düşmesi sonucu özellikle iç sahada aldığı yenilgiler aldı ve ligin son sıralarına doğru hızlı bir şekilde indi.

Genellikle mücadele ettiği liglerde orta-üst sıralar için oynayan Gaziosmanpaşaspor bu sezon tarihinde görülmemiş bir seri yakaladı. 20 maç arka arkaya kazanamayarak 'kazanamama rekoru' kıran, bir anlamda da kendi kötü sonunu hazırlayan Gaziosmanpaşaspor sezon sonunda küme düşerek taraftarını üzdü.


Eyüpspor

İstanbul'un köklü kulüplerinden olan Eyüpspor uzun süredir mücadele ettiği TFF 2.Ligi'ne bu sezon da şampiyonluk parolasıyla başladı. Lakin sezon başlayınca durum değişti ve takım orta sıralara demir attı. Özellikle maddi sıkıntıların takım üzerinde olumsuz etkisi çok oldu.

Sezonun ikinci yarısına yeni takviyelerle başlayan Eyüpspor 8 maç arka arkaya kazanamadı ve küme düşme hattına geriledi. Ligin son haftalarında düşmemek için büyük mücadele veren Eyüpspor son haftada rakibi İskenderun Demir Çelikspor'a 2-1 yenildi ve küme düştü.

Tek teselli Kartalspor

2. Lig'deki İstanbul takımlarından sadece Kartalspor play-off'a kalmayı başardı. Yarı finalde Göztepe ile eşleyen Bordo-Beyazlılar yeniden 1. Lig'e dönmenin hesaplarını yapıyor.

il y a 10 ans