|

51. yılımızda akıllandık

Bordo-mavili kulübün başkanı Ağaoğlu, Trabzonspor’un geçen sezon 50. yılında şampiyonluk hedefinin başarısızlıkla sonuçlanmasından ders çıkardıklarını belirterek, “51. yılda aklımız başımıza geldi. Hedefim 61. yaşımda Trabzonspor’a layıkıyla hizmet edebilmek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 05:25 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu,
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu,

Trabzonspor Kulübü’nün kuruluşunun 51. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2 Ağustos 1967’de kurulan bordo-mavili kulübün yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ilk tören, şehir merkezindeki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, kulüp eski başkanlarından Atay Aktuğ ve Divan Başkanlık Kurulu Başkan Vekili Selahattin Ahıskalı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Kutlamalar kapsamında ikinci tören ise Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, eski başkanlardan Atay Aktuğ ve Salih Erdem ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kulübün eski ve mevcut yöneticileri katıldı. Törende, Trabzonspor’da görev yapan ve ebediyete intikal eden kişiler için hazırlanan sinevizyon gösterildi; vefat eden kurucu üyeler, yöneticiler ve taraftarlar için dua edildi.

BİZ KİMSEYE BENZEMEYİZ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, düzenlenen etkinliklerde açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un doğuşunun sancılı ve zor olduğunun altını çizen Ağaoğlu, “Trabzonspor, Anadolu’da bir ihtilali gerçekleştirdi. Biraz son yıllarda rotamızdan çıktık. Dümen sularına girmeyi tercih ettik. İşin kolayına kaçtık. Bizim bugün yaşadığımız en büyük tehlike ve sıkıntı, bizim gençlerimiz futbolu artık İstanbul’un üçlerinin oynadığı oyun gibi zannediyor. Oysa biz biziz ve hiç kimseye benzemeyiz, Bizi taklit edenler, bizim gittiğimiz yolu takip edenler olabilir, olmuştur. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak, bunu da nesillerden nesillere aktarmak zorundayız” dedi. Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün zor günler geçirdiğini belirterek, “Ama birisi gelip de bizim başımızı zorla zora sokmadı, o sıkıntıya da yine biz kendimizi soktuk. İşin kolayına kaçaraktan ‘yönetim de böyle olur, kulüp de böyle yönetilir’ diyerek artık öyle bir noktaya getirdik ki sabahleyin kalkan gençlerimiz şunu söylüyorlar: ‘KAP yok mu KAP?’ Bundan kendilerini tatmin ediyorlar. İstanbul takımlarının yapmış olduğu transferlere karşı transfer karşılığı verebilecek miyiz? Bu noktaya getirmişiz. Bana göre çok iyi bilinçli olarak da yürütülen bir algı operasyonuydu, başarılı da olundu bir noktada ama buna karşı savaşacağız artık. Bugün ‘dur’ dediğimiz noktadayız” dedi.

TÜRK FUTBOLUNUN KİLOMETRE TAŞIYIZ

Yarım asrın önemli bir süreç olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Ağaoğlu, “50. yılda şampiyon olamadık ama 51. yılda aklımız başımıza geldi, diyebilir miyiz? Ne mutlu bize ki böylesine Türk futbolunda merhale, kilometre taşı olmuş, böylesine büyük, ulu bir kulübün gölgesinde kendimize yer bulabildik. Şimdi bizlere düşen 61. yaşımda bu kulübe layıkıyla hizmet edebilmek. İnşallah bu kulübün kurucuları, başkanlarına, camiamıza layık olabilir ve layıkıyla hizmet etmeyi Allah bize nasip eder” diye konuştu.


Gösteriler iptal edildi

Trabzonspor Kulübü, PKK’nın hain saldırısında Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya’nın şehit olması nedeniyle yıl dönümü etkinlikleri kapsamında meşale ve havai fişek gösterisini iptal etti. Bu arada Ortahisar Belediyesi, kulübün kuruluşunun 51. yılı nedeniyle Akyazı’da stadın karşısındaki tepeye dikilen 61 metre uzunluğundaki direğe Trabzonspor bayrağı asıldı.

Yeni rota Leonardo Da Silva

Trabzonspor, geçen sezon Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ahli’de forma giyen ve başarılı performansıyla yeniden dikkat çeken Brezilyalı futbolcu Leonardo Da Silva için harekete geçti. Arabistan ekibiyle çıktığı 22 maçta 11 gol atıp 3 de asist yapan 26 yaşındaki futbolcu, orta sahanın tüm bölgeleri ve forvet hattında görev yapabiliyor. Kulübüyle sözleşmesi sona eren futbolcunun temsilcileriyle başkan Ahmet Ağaoğlu, Olimpiyat Stadı’ndaki maçın ardından bir araya gelecek.

#Trabzonspor
#Ahmet Ağaoğlu
6 yıl önce