|

Aslan kükredi

F.Bahçe derbisinde olduğu gibi dün de kağıt üstünde favori Beşiktaş’tı; ancak tabela yine aksini söyledi. Melo’yla geriye düşen Kartal, 62’de Veli’nin atılmasıyla 10 kişi kaldı; 90+5’te Burak kapanışı yaptı. Beşiktaş, 8 hafta sonra kaybederken G.Saray’a karşı şanssızlığını da kıramadı; ilk yarının lideri F.Bahçe oldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:37 - 4/01/2015 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş'ı deplasmanda yenen Galatasaray, şampiyonluk yarışında çok önemli bir galibiyete imza attı: 0-2. 

Son haftaların iyi top oynayan iki takımının karşılaşmasında beklenti çok büyüktü ancak yağmurdan dolayı ağırlaşan zeminin de etkisiyle ilk yarı, beklentilerin çok altında kaldı. İki takım da pas yapmakta zorlanırken, pozisyon açısında da oldukça kısır bir ilk yarı oynandı. Son çeyrekte tempo biraz da olsa arttı. 40. dakikada Burak Yılmaz net bir gol pozisyonunu cömertçe harcadı. Hemen bir dakika sonra bu kez gole yaklaşan taraf Beşiktaş oldu. Demba Ba'nın pasıyla topla buluşan Sosa önünü açtı ancak vuruşunu gerçekleştiremedi. Top, son olarak. Muslera'da kaldı. 

İKİ DİREK, İKİ GOL...

İlk 45 dakikanın son bölümünde artan tempo, ikinci yarıda da kaldığı yerden devam etti. Direkten dönen toplar, kırmızı kart ve goller... Futbol adına her şey vardı sahada. 50. dakikada G.Saray golü buldu. Duran top sonrası seken topla buluşan Sabri'nin ortasında Melo arka direkte tek vuruşla kaleci Tolga'yı avladı: 0-1. 62'de Sneijder'e yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören Veli Kavlak, takımını 10 kişi bıraktı. 63'te Selçuk'un, 69'da ise Gökhan Töre'nin şık şutları direğe takıldı. 90+5’te Beşiktaş defansını peşine takan Burak Yılmaz, kaleci Tolga’nın yanından topu filelere göndererek skoru belirledi: 0-2.

Beşiktaş serisi 9 maça çıktı

G.Saray, dün kazanarak Beşiktaş karşısındaki üstünlüğünü sürdürdü. Beşiktaş'tan son yenilgisini 30 Nisan 2011’de 2-0’lık sonuçla alan sarı-kırmızılılar, daha sonraki 9 maçta 6 kez kazandı, 3 kez berabere kaldı. G.Saray bu sezon F.Bahçe’den sonra Beşiktaş’ı da yenerken, siyah-beyazlılar ise sahasında F.Bahçe’den sonra, G.Saray’a da mağlup oldu. 


G.Saray'ın takıma borcu yok!

G.Saray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Finansal Fair Play uygulamasıyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Albayrak, "Başta Selçuk olmak üzere tüm oyuncular fedakarlık yaptı. 'Kulüpten alacağım yoktur' yazılı kağıtlar imzalandı. Alacak-verecek sorunu ortadan kalktı" dedi. Yönetimin futbolcuların hesabına 6 Milyon Euro yatırması sonucu oyuncuların bu imzaları attığı öğrenildi. 


Beşiktaş'ın belalısı Melo

Beşiktaş karşısında açılışı yapan Felipe Melo, iki takımın aktif kadrosunda bulunan ve Beşiktaş-Galatasaray derbilerinin en golcü ismi oldu. Bu sezon ilk golünü atan Brezilyalı oyuncu, 9. Beşiktaş derbisinde de 4. kez ağları havalandırdı. En son golünü 28 Aralık 2013'te Erciyes'e atan Melo, yaklaşık 1 yıl sonra golle tanışırken, kariyerinde de en çok golü Beşiktaş'a attı. Brezilyalı oyuncu, 71. dakikada sakatlanarak yerini Bruma'ya bıraktı.


Demba Ba isyan etti: Akıllı değildik

Beşiktaş'ta son haftalarda suskun kalan Senegalli yıldız Demba Ba, derbi sonrası isyan etti ve öz eleştiride bulundu. Galatasaray karşısında 2-0 kaybettikleri derbi sonrası değerlendirmelerde bulunan golcü oyuncu, çok kötü oynadıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Yeterince akıllı oynayamadık, Galatasaray karşısında akıllı mücadele edemedik. Bu bir derbi ve biz de derbide yapılması gerekenleri yapamadık. 11'e 11 oynadığınız zaman puan almanız daha kolaydır."


Slaven Bilic Melo’nun elini itti

Devre arasında takımlar soyunma odasına giderken, Bilic ile Melo arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. G.Saraylı Melo, soyunma odasına ilerlerken, elini Bilic’in omuzuna atarak bir şeyler söyledi. Hırvat hoca, Brezilyalı futbolcunun elini iterek konuşmamayı tercih etti. Bilic, maç sonu ise büyütülecek bir gerginlik olmadığını söyledi.


Çakır'dan skandal kırmızı kart

Cüneyt Çakır, bir derbide daha maçın önüne geçti. Maçın 27. dakikasında Sneijder, kaleyi karşıdan gören noktadan şut çekmek üzereyken koşu yolunda duran Çakır, Hollandalı yıldızın şutunu engelledi. Bu pozisyona Sneijder, bir hayli sinirlenirken, Çakır’a yoğun tepki gösterdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve G.Saray çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu da yedek kulübesinde hakem kararlarına büyük tepkiler verirken, eski hakemlerden Serdar Tatlı da Çakır’ın yönetimini eleştirdi. "MHK günü kurtarmak adına, can simidi olarak Çakır’a sarılıp olası tepkileri üzerinden çekmek için derbiye atadı” yorumunu yapan Tatlı, Veli Kavlak’a çıkan kırmızı kartı ‘skandal’ olarak yorumladı. Serdar Tatlı, Veli'nin sadece elini uzattığını, aynı karşılığı Sneijder’in de verdiğini belirterek iki oyuncunun da sarı kart görmesi gerektiğini savundu. 

BJK TV’DEN ÇAKIR’A TEPKİ

Beşiktaş’ın resmi kanalı BJK TV’de de Cüneyt Çakır’a büyük tepki vardı. Maç esnasında yayınlanan programda hakem kararları eleştirilirken, altyazıda “Hakemi de yenemedik” ifadesi kullanıldı. 

ÇAKIR’LA YİNE GALATASARAY!

Hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 7 derbi maçın 5'inde sarı-kırmızılı ekip sahadan galibiyetle ayrıldı. Derbi maçta 1 kırmızı, 3 sarı kart gösteren Çakır, düdük çaldığı G.Saray-Beşiktaş maçlarında toplam 2 kez kırmızı kartına başvururken, toplam 33 sarı kart gösterdi.

Tek eksiğimiz telaşlı oyun

G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş zaferi için oyuncularını tebrik etti. “İlk derbi benim için önemliydi” diyen genç hoca, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Oyun disiplinine bağlı kaldılar. İyi mücadele etiler. Ama telaşlı oynadık. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Transfer konusundaki soruyu da cevaplandıran Hamzaoğlu, “Bir çok şeyi toparladığımızı düşünüyorum ama hala eksiklerimiz var. Belki de hiç transfer yapamayacağız. Oyuncularımız iyi olduktan sonra transfere ihtiyacımız yok. Sakatlık ihtimaline karşı stopere transfer olabilir. Bazıları da takımdan gidecek" dedi.

Bilic: Çok safça, berbat, ucuz...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç sonunda ucuz kaybedilen 3 puana yandı. Mağlubiyeti kabullenmenin zor olduğunu kaydeden Hırvat teknik adam, “Üst üste iki basit hata yaptık. Çok basit gol yedik. Maça dönmemiz için çok fazla zamanımız vardı. Çok safça, berbat, ucuz bir kırmızı kart gördük. Nasıl değerlendirirseniz artık. Maç sonuna doğru golü yedik. Direkten dönen bir topumuz var. Derli toplu olan bir takıma karşı 10 kişi oynamak da çok zor oldu” değerlendirmesini yaptı.  

#Beşiktaş
#Galatasaray
#Burak Yılmaz
10 yıl önce