|

Aurelio'ya ret

FIFA, F.Bahçe'nin opsiyon hakkını kullanarak sözleşmeyi bir yıl uzattığı itirazını yerinde buldu. Real Betis Aurelio'nun ismini UEFA'ya bildiremedi.

00:00 - 9/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:42 - 8/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Aurelio'ya ret
Aurelio'ya ret
FIFA'DAN BAŞVURUYA JET YANIT

F.Bahçe Kulübü'nün opsiyon hakkını kullanarak sözleşmesini bir yıl uzattığı ve buna rağmen olaylı bir şekilde İspanya'nın Real Betis takımına transfer olan Mehmet Aurelio savaşının ilk ayağını sarı-lacivertliler kazandı. Brezilyalı futbolcunun geçici lisans talebi üzerine toplanan FIFA, Türk Futbol Federasyonu'ndan aldığı belgeler üzerinden yaptığı inceleme sonucu F.Bahçe Kulübü'nün opsiyon hakkını kullanarak sözleşmeyi bir yıl uzatması girişimini yerinde buldu. FIFA, Aurelio'nun geçici lisans talebini F.Bahçe Kulübü ile sözleşmesi devam ettiği gerekçesiyle geri çevirdi.


AURELİO FENER'İN OYUNCUSU

FIFA'dan olumsuz yanıt alan Aurelio'nun yeni kulübünde oynayabilmesi için, F.Bahçe'ye bonservis ödemekten başka çıkar yolu kalmadı. Real Betis Kulübü Brezilyalı futbolcuyla yaptığı anlaşmada bonservis ödeme zorunluluğu doğarsa bunu karşılamayacağını kayıt altına almıştı. Bu arada Real Betis kulübüne yakınlığı ile bilinen İspanya'daki “alfinaldelapalmera.com” isimli internet sitesi de FIFA'nın Mehmet Aurelio için Real Betis kulübüne hala lisans vermediğini iddia etti. Sitedeki haberde İspanyol Kulübü'nün Aurelio'yu bu yüzden UEFA listesine bildiremediğini yazdı.



Paul Le Guen de Kezman'ı açıkladı

F.Bahçe'de Kezman'ın transferi tam bir yılan hikayesine döndü. Geçtiğimiz günlerde Fransız basının ısrarla Kezman'ın Paris Saint Germain'e 1 yıllığına kiralandığını duyurmasına karşın F.Bahçe Kulübü bu haberleri yalanlamıştı. Paris Saint Germain teknik direktörü Paul Le Guen de dün yaptığı basın toplantısında Kezman transferini doğruladı. PSG'nin resmi sitesinde de yer alan haberde Le Guen, başkanla görüştüğünü ve bu müjdeyi kendisine verdiğini basına iletti. Fransız hoca Kezman'ın çok iyi bir futbolcu olduğunun da altını çizdi.


Korkutan rapor

Partizan-Bakü maçında Sırp ekibini izleyen F.Bahçe antrenörü Önder Özen raporunu teknik direktör Aragones'e verdi. Özden'in raporunda Partizan'ın kanatlardan çok etkili olduğu, taraftarların da rakip takımın futbolcularını oyundan düşürmek için her türlü olaya başvurdukları belirtildi.


Jozsef Garami Semih'e kızgın

MTK'nın F.Bahçe'den 5 gol yemesenin yankıları Macaristan basınında sürüyor. Nemzetisport, Jozsef Garami'nin resmini koyarak, “Ülkemizde rahat şampiyon MTK, Avrupa'da hayal kurabilir” başlığını attı. Bors gazetesi, “Macar şampiyonuna 4 gol atan Avrupa Şampiyonası'nın çıkardığı yeni yıldız” başlığının altına ise “Garami: Semih'e kızgınım” diye yazdı.


'Kendimi çok büyük yerlerde görmüyorum'

F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos “www.uefa.com”da yayınlanan magazin programının konuğu oldu. Çekimleri, Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştirilen programda başarılı oyuncunun kariyeri ve F.Bahçe hakkında bilgiler verildi. Carlos röportajda, sahada sadece işin keyfini çıkarmaya çalıştığını belirterek hala kendini çok büyük yerlerde görmediğini söyledi.



16 yıl önce