|

Avrupa Ligi'nde çeyrek final başladı

UEFA'nın iki numaralı kulüp organizasyonu Avrupa Ligi'nde çeyrek final turu 4 karşılaşma ile başladı. Alınan sonuçlar ve detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

10:37 - 14/04/2023 Cuma
AA
Feyenoord'un Roma'yı 1-0 mağlup ettiği maçta Hollanda ekibinin golünü Mats Wieffer kaydetti.
Feyenoord'un Roma'yı 1-0 mağlup ettiği maçta Hollanda ekibinin golünü Mats Wieffer kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi'nin çeyrek final turu ilk ayağında dün akşam 4 maç oynandı.


Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasının çeyrek final etabında, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'in yönettiği karşılaşmada, Juventus, konuk ettiği Sporting Lizbon'u 73. dakikada Federico Gatti'nin golüyle 1-0 yendi.


Öte yandan, Juventus'un Polonyalı kalecisi Wojciech Szczesny, nefes almakta yaşadığı zorluk nedeniyle karşılaşmayı gözyaşları içinde terk ederken, yerini 44. dakikada Mattia Perin'e bıraktı. Siyah-beyazlı ekipten yapılan açıklamada, Szczesny'nin sağlık durumunun sağlık ekibi tarafından yapılan ilk incelemeye göre iyi olduğu, detaylı kontroller için hastaneye kaldırılacağı belirtildi.


Polonyalı kalecinin oyundan çıkarken yaşadığı duygusal anlar;

Son 16 turunda Fenerbahçe'yi eleyen Sevilla ise Manchester United deplasmanında son dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. İngiltere temsilcisinin golleri, 14. ve 21. dakikalarda Marcel Sabitzer'den geldi. İspanya ekibi ise 84. dakikada Jesus Navas ve 90+2. dakikada Harry Maguire (kendi kalesine) ile ağları sarstı.


UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalistler, 20 Nisan'daki rövanş karşılaşmaları sonunda belli olacak.

Toplu sonuçlar şöyle;

Feyenoord - Roma: 1-0

Manchester United - Sevilla: 2-2

Juventus - Sporting Lizbon: 1-0

Bayer Leverkusen-Union Saint-Gilloise: 1-1


#çeyrek final ilk ayağı
#Halil Umut Meler
#Juventus
#Sevilla
1 yıl önce