|

Başakşehir Emre Belözoğlu ile çıktığı ilk maçta Beşiktaş'ı devirdi

Beşiktaş, Süper Lig'in 9. haftasında Başakşehir deplasmanına konuk oldu. Siyah beyazlılar karşılaşmadan 3-2 yenik ayrıldı. Başakşehir, Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk maçında önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

21:55 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 22:15 - 15/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Emre Belözoğlu Başakşehir'in başındaki ilk maçta Beşiktaş'a karşı 3 puan elde etti.
Emre Belözoğlu Başakşehir'in başındaki ilk maçta Beşiktaş'a karşı 3 puan elde etti.

Beşiktaş, Süper Lig'in 9. haftasında Başakşehir deplasmanına konuk oldu. Siyah beyazlılar karşılaşmadan 3-2 yenik ayrıldı. Başakşehir, Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk maçında önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

Maçtan dakikalar;

24. dakikada Caicara’nın uzun pasında savunma arkasına sarkan Berkay, ceza sahasında topu göğsüyle yumuşatarak önüne aldı. Bu oyuncunun rakibinden sıyrılıp sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruş sol kale direğinin hemen yanından auta gitti.

25. dakikada Rıdvan’ın sol kanattan ön direğe yaptığı ortada altıpas içinde Epureanu’nun ters vuruşu kaleci Volkan’da kaldı.

GOL!
  • 40. dakikada sol kanattan içeri kat eden Visca’nın ceza sahası dışı çapraz pozisyondan çektiği sert şut kaleci Mert’ten döndü. Boşta kalan meşin yuvarlağı önünde bulan Okaka’nın müsat pozisyondaki vuruşu ağlara gitti. 1-0
GOL!
  • 59. dakikada Epureanu’nun geri pasında kaleci Volkan Babacan’ın uzaklaştırmak için vurduğu top Teixeira’da kaldı. Teixeira’nın ceza sahası dışı sağ çaprazından boş kaleye yaptığı plase vuruş filelere gitti. 1-1

74. dakikada sol kanattan ceza sahasında giren Batshuayi’nin çapraz pozisyondan yaptığı vuruşu kaleci Volkan parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

77. dakikada sağ kanattan Visca’nın pasıyla meşin yuvarlağı alan Tolga’nın ceza yayı yakınlarından gelişine vuruşunu kaleci Mert sağına uzanarak kornere tokatladı.

GOL!
  • 83. dakikada sağ kanatta Rıdvan ile girdiği ikili mücadeleyi kazanarak son çizgiye inen Gulbrandsen’in içeriye çevirdiği topa Okaka’nın altıpas içinde kayarak yaptığı vuruş ağlarla buluştu. 2-1

GOL!

  • 85. dakikada gelişen Başşakşehir kontra atağında Berkay’ın sağdan ceza alanına yaptığı ortada Visca, penaltı noktası yakınlarında meşin yuvarlağı arkasındaki Gulbrandsen’in önüne bıraktı. Gulbrandsen, sağ köşeye yaptığı plase vuruşla farkı 2’ye çıkaran golü attı. 3-1

89. dakikada Ghezzal ceza sahasında topu önüne almak isterken meşin yuvarlak Lima’nın eline çarptı. Hakem Atilla Karaoğlan oyunu önce devam ettirse de daha sonra VAR uyarı sonrası pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi.

GOL!
  • 90+1. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Batshuayi, topu filelerle buluşturdu. 3-2

Nacer Chadli bu sezon ilk kez ilk 11'de
  • Medipol Başakşehir'in Belçikalı oyuncusu Nacer Chadli, bu sezon ilk kez ilk 11'de bir mücadeleye başladı. Chadli, bu sezon yalnızca 5 maçın ikinci yarılarında oyuna dahil olmuş ve toplam 80 dakika sahada kalabilmişti.
Affedilen Caiçara 48 gün sonra formasına kavuştu
  • Medipol Başakşehir'de 30 Ağustos'ta kadro dışı bırakılan ve 1 Ekim'de affedilen Brezilyalı futbolcu Junior Caiçara, 48 gün sonra ilk 11'deki yerini aldı. Caiçara, son olarak turuncu-lacivertli takımın ligin 3. haftasında sahasında Yukatel Kayserispor ile 28 Ağustos'ta oynadığı mücadelede forma giymişti.
Sergen Yalçın, Başakşehir'de yine locada
  • Sivasspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Sergen Yalçın, mücadeleyi locadan izledi. Geçen sezon da cezalı olduğu için Beşiktaş'ın Başakşehir ile deplasmanda oynadığı müsabakayı locadan takip eden Yalçın, bu sezon da cezası nedeniyle takımını kulübede yönetemedi. Sergen Yalçın'ın yokluğunda siyah-beyazlı takımın başında yardımcı antrenör Murat Şahin görev yaptı.
Mert Günok eski takımına karşı
  • Sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Mert Günok eski takımı Başakşehir'e karşı ilk kez forma giydi. 2017-2018 sezonun yaz transfer döneminde Başakşehir'e transfer olan ve 4 sezon turuncu-lacivertli formayı giyen tecrübeli kaleci, aynı zamanda Beşiktaş'ta 3. kez müsabakaya çıktı. Fraport TAV Antalyaspor karşısında ilk kez yeni takımıyla maça çıkan tecrübeli eldiven, Altay karşısında da Beşiktaş'ın kalesini korumuştu.
Sakatlar döndü
  • Siyah-beyazlı ekipte sakatlıktan dönen futbolcular, Başakşehir karşılaşmasında sahaya çıktı. Yaşadıkları sakatlıklar yüzünden bir süredir takımdan ayrı kalan Welinton, Montero, Larin ve Ghezzal, Başakşehir maçıyla birlikte sahalara döndü. Dört futbolcu da ligde Altay ve Sivasspor müsabakalarında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Ajax'a karşı forma giyememişti. Sakatlıkları devam eden Kenan Karaman, Miralem Pjanic ve Mehmet Topal'ın yanı sıra Fabrice N'Sakala da kadroya dahil edilmedi.
Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'ta 3'üncü dalyasını yaptı
  • Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcularından Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı formayla 300'üncü maçına çıktı. Siyah-beyazlı kulübün "Feda Sezonu" olarak ilan ettiği 2012-2013 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Oğuzhan Özyakup, bu sezon ligde 5, Avrupa'da 1 maçta görev yaptı. 29 yaşındaki oyuncu, geride kalan 9 sezonda Beşiktaş'la 3 lig şampiyonluğu yaşadı.

#​Başakşehir
#Beşiktaş
#Süper Lig
3 yıl önce