|

Beşiktaş'ta takviyeler ayrılıkların ardından

Siyah-beyazlı yönetim, yeni sezonda kadroda düşünmediği ya da sözleşme yenilemek istemediği isimlerle vedalaşacak. Saiss'e gelecek teklifleri değerlendirecek olan yönetim, bu bölgeye iki takviye yapacak. Beşiktaş, diğer mevkilerde de Şenol Güneş'in istemediği isimlerle yollarını ayıracak. Detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

13:51 - 14/06/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Daniel Amartey bu sezon 24 maçta süre alırken, Tormena 40 maçta süre alarak 1 gol 1 asist yaptı.
Daniel Amartey bu sezon 24 maçta süre alırken, Tormena 40 maçta süre alarak 1 gol 1 asist yaptı.

Beşiktaş'ta sezonun bitmesinin ardından yeni dönemin çalışmaları devam ediyor. Gelecek sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan siyah-beyazlılar, ligin yanı sıra Avrupa'da da ses getirmek istiyor.


Ancak yeni transferlerden önce hem elindeki yabancı sayısını azaltmak hem de düşünülmeyen yerli isimlerle yollar ayrılması gerekiyor. Beşiktaş, değişime savunma hattından başlamak istiyor. Romain Saiss'in ayrılmak istediğini yönetime bildirmesinin ardından gelecek uygun bir teklif sonrası Faslı oyuncuyla yollar ayrılacak.


Welinton'un da takımdan ayrılacağı düşünüldüğünde o bölgede Colley ve Tayyip Talha alternatifleri kalıyor. Teknik direktör Şenol Güneş, genç oyuncu Emrecan'ın da yeniden kiralanmasını isteyecek. Beşiktaş, bölgede oluşacak boşluğu doldurmak için farklı isimlerle temas kurdu.


İki isim liste başı

Siyah-beyazlıların listesinde Daniel Amartey ve Vitor Tormena yer alıyor. Amartey'nin, 6,5 yıldır forması giydiği Leicester City kulübüyle olan sözleşmesi bitti.


İngiliz ekibiyle 145 maça çıkan 28 yaşındaki oyuncu, 3 gol ve l asist üretti. Amartey, Gana Milli Takımı formasını ise 48 kez terletti. Tormena da Beşiktaş'ın listesindeki bir başka oyuncu. Şenol Güneş, bu bölgedeki sorunun bir an önce çözülmesini ve yeni isimlerin kampa yetişmesini istiyor.


Yönetim de tecrübeli teknik adamın taleplerini karşılamak için çalışıyor. Siyah-beyazlılarda ayrılacak diğer isimlerse sözleşmesi biten N'Koudou, Gaziantep'ten kiralanan Maxim. Tayfur Bingöl'ün durumu ise Alanyaspor ile yapılacak görüşme sonrası belli olacak


Redmond'da umut ışığı

Beşiktaş ile olan kiralık sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan Nathan Redmond ile görüşmeler oldukça olumlu ilerliyor. Sezonun bitmesiyle birlikte ingiltere'ye dönen 29 yaşındaki oyuncunun siyah-beyazhlarla yeniden sözleşme imzalama konusuna olumlu baktığı ifade edildi.


Redmond ile 2 milyon Euro civarında bir yıllık ücretle 2+1 yıllık sözleşme yapılması bekleniyor.




#Süper Lig
#Beşiktaş
#Romain Saiss
#Daniel Amartey
#Vitor Tormena
1 yıl önce