|

Braga, Batuhan Yayıkcı'yı davet etti

Fenerbahçe'nin alt yapısında 10 yıl eğitimi alıp çeşitli yaş kategorilerinde forma giydikten sonra Karagümrük'e transfer olan Taha Batuhan Yayıkcı Braga'nın radarına girdi. Hem sol bek hem sol stoperde başarıyla görev yapan 19 yaşındaki genç yetenek Portekiz ekibinin kampına davet edildi.

Yeni Şafak
12:50 - 16/05/2016 Monday
Güncelleme: 11:00 - 16/05/2016 Monday
DHA
Batuhan, Braga'ya gidiyor.
Batuhan, Braga'ya gidiyor.

Sezon başında Fenerbahçe U21 takımından Fatih Karagümrük'e transfer olan Taha Batuhan Yayıkcı, Portekiz'in köklü kulübü Braga tarafından davet edildi.



Genç ve yetenekli oyunculara yatırım yaparak kadrosunda değerlendiren Portekiz kulübü, gelecek sezona yönelik transfer çalışmaları kapsamında Karagümrük'ün genç stoperi Batuhan'ı, 17 Mayıs 2016 tarihinden başlayacak sezon öncesi genç oyunculara yönelik değerlendirme kampında mercek altına alacak. Taha Batuhan Yayıkcı'nın, Braga Kulubü'nün bir süredir Avrupa genelinde izlediği oyuncular arasında yer aldığını belirten Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın, Braga'nın kendileri gibi genç oyunculara yatırım yaparak onları vitrine çıkaran bir kulüp olduğu için bu davete sıcak baktıklarını belirtirken, farklı oyunculara yönelik farklı kulüplerle benzer çalışmalar içinde olduklarının da altını çizdi.




'Portekiz'de kalıcı olmak istiyorum'

Yolculuk öncesi iddialı açıklamalar yapan genç yetenek şunları söyledi.


"Futbola 2005 yılında Fenerbahçe altyapısında başladım. 10 sene Fenerbahçe'de oynadıktan sonra ikinci lig ekiplerinden Karagümrük'e transfer oldum. Yarım sezon orada oynayıp, diğer yarı sezonda Tarsus İdmanyurdu'nda forma giydim.


Şimdi ise Tarsus İdmanyurdu'ndayken menajerim aracılığıyla Braga Kulübü'nden davet geldi. Braga Kulübü, Avrupa'daki genç oyuncuları kampa götürerek, onları orada izleme fırsatı buluyor. Bana da böyle bir davet geldi. Şimdi biz de Portekiz'de Braga Kulübü'nün kampına katılmaya gidiyoruz."



Davet sonrası hissettiklerini dile getiren Batuhan, "İlk duyduğum an çok sevindim. Şu an menajerimle birlikte oraya gidiyoruz. Ama önemli olan oraya gitmek değil, orada kalıcı ve başarılı olabilmek. Orada kendimi gösterip başarılı ve kalıcı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.









#Fenerbahçe
#Braga
#Batuhan Yayıkçı
8 years ago