|

Büyük takımı seçtim

Trabzonspor, dış transferde Adnan ve Serkan'dan sonra üçüncü transferi geçen sezon Kayseri Erciyesspor'da forma giyen Gineli oyuncu Daouda Jabi ile sözleşme imzalayarak gerçekleştirdi.

Kamil Anahar
00:00 - 20/06/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:14 - 20/06/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Büyük takımı seçtim
Büyük takımı seçtim

Dış transfer atağını sürdüren Trabzonspor, Samsunsporlu Adnan ve Fenerbahçe'den Serkan'dan sonra, geçen sezon Kayseri Erciyes'te forma giyen Gineli futbolcu Jabi'ye imza attırdı. Jabi, dün sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, kulüp başkan yardımcısı Aydın Pişiren'in hazır bulunduğu imza töreninde, kendisini 3 yıllığına bordo-mavili takımın renklerine bağlayan sözleşmeye imza attı. Jabi geçen yıl ara transferde geldiği Kayseri Erciyes'in ikinci yarıda gösterdiği çıkışta yaptığı katkı ile dikkat çekmişti.


YATTARA ETKİLİ OLDU

Gineli oyuncu imza töreninden sonra yaptığı açıklamada Türkiye'de forma giydiği 4 aylık dönem içerisinde Trabzonspor'un büyüklüğünü öğrendiğini ifade ederek, “4-5 kulüpten daha ciddi teklif aldım. Ama büyük bir kulüp olduğundan dolayı Trabzonspor'u tercih ettim” dedi. Yattara'nın da milli takımdan arkadaşı olduğunu dile getiren Jabi, “Buraya gelişimde Yattara'nın da etkisi oldu ama tabiki ben Trabzonspor ile büyük bir camia, kulüp olduğu için imzaladım. İmza attığım için mutlu ve gururluyum” diye konuştu.


ONLAR BİZİM EVLADIMIZ

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Aydın Pişiren imza töreni sonrası medyada yer alan transfer dedikoduları ile ilgili açıklamalar yaptı. Pişiren, Hüseyin ve Gökdeniz'in gideceği yönündeki haberlere de son noktayı koymak istediğini vurgulayarak, “Önemli yıldızlarımızı kendi evlatlarımızı asla böyle bir günde vermeyi düşünmüyoruz. Kendilerinin de gitmek gibi düşüncesi yok” diye konuştu. Pişiren, kaleci arayışında ise Oscar Cordaba'nın gündemlerinde bulunmadığını sözlerine ekledi.


66. yabancı

Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Jabi, bordo-mavili takımın 40. yılında forma giyecek 66. yabancı oyuncu olacak. Trabzon'da bugüne dek 30 ülkeden toplam 65 yabancı oyuncu oynadı. Trabzonspor'da en fazla 8 oyuncuyla Brezilyalı oyuncular forma giyerken 6'şar da Gürcistan ve Yugoslavya'dan oyuncu görev yaptı. Jabi, Nuri Albayrak döneminde sözleşme imzalayan 7. yabancı oyuncu oldu. Trabzonspor, Albayrak döneminde, Stepanov, Djokaj, Marcelinho, Musampa, Risp ve Ayman ile sözleşme yaptı.





17 yıl önce