|

Çan'da başpehlivan Orhan Okulu

Çan belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen yağlı güreşler, Çan Hacılar Altı Çınarlığı Güreş Sahası'nda gerçekleştirildi. Başpehlivanlık finalinde rakibi Fatih Atlı'yı yenen Orhan Okulu başpehlivan seçildi.

Yeni Şafak
17:28 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:39 - 15/06/2015 Pazartesi
IHA

Er meydanında konuşan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, "4 yıldır keyif alarak yapmış olduğumuz bir faaliyet, biz görevde olduğumuz sürece Çan'da bu meydanda yapılmaya devam edecektir. Çünkü biz güreşe şöyle bakıyoruz, güreş kuvvet işidir ve yürek işidir. Bu kuvvet ve yürek bizim milletimizde var. İşte Atalarımız da güreşin çıkış nedeni de budur. Bizde ecdadın bu mirasına Çan Belediyesi olarak sahip çıkmak için bu faaliyete devam ediyoruz. Bugün burada 40'a yakın Başpehlivan ve 500'e yakın pehlivan güreşecek. Katıldıkları için hepsine teşekkür ediyorum'' dedi.




Üç dönem üst üste Güreş Ağalığı yapan Çanlı İş adamı Yakup Köse dördüncü dönemde ağalığı bıraktı. Yapılan ağalık ihalesini 40 Bin Lira karşılığında Gökhan Mercan kazandı. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu tarafından, Çanlı İş Adamı Yakup Köse'ye 3 dönem üst üste Güreş Ağalığı yaptığı için altın kemer hediye edildi. Güreşlere Kırkpınar ağası Seyfettin Selim başta olmak üzere Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde ağalık yapan, Ağalar da teşvik etti.



Yapılan güreşlerde, finalde son Kırkpınar Başpehlivanı Samsunlu Fatih Atlı'yı mağlup eden Antalyalı Orhan Okulu birinci olurken, Antalyalı sporcular Osman Aynur ve Mehmet Yeşil Yeşil üçüncülüğü paylaştı.



#Çan
#Yağlı Güreş
#Orhan Okulu
#Fatih Atlı
9 yıl önce