|

Çanlı pehlivanlar İddialı

Çan Belediyesi Güreş Kulübü Başkanı İsmail Tekne, Kırkpınar Güreşleri'ne iyi hazırlandıklarını belirterek başarıyla dönmek istediklerini söyledi.

Yeni Şafak
17:19 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 14:26 - 21/07/2015 Salı
IHA

Kırkpınar güreşleri için Çan Er Meydanı'nda son antrenmanlar yapıldı. Çan Belediyesi Güreş Kulübü Başkanı İsmail Tekne güreşçilerin başında bulunan antrenör Cem Hoca ve Halil Polat'a gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Kulüp Başkanı İsmail Tekne “Bu yıl 654'üncüsü yapılacak olan Kırkpınar Güreşleri'ne iyi hazırlandık. İnşallah karşılığını kürsü yaparak, Çanakkale'nin ve Çan'ın ismini okutarak alırız. Güreşçilerimiz azimle, inançla çalıştılar. Yok olmama-var olma mücadelesi veren ata sporumuz güreşimize katkı sağladılar. Çok zor olan ve maddi anlamda karşılığı olmayan, hep güreşçilerden fedakârlık bekleyen, diğer spor dallarına verilen değerin binde biri dahi verilmeyen güreşimize ve güreşçilerimize Allah kolaylık versin diyorum" dedi.



Başpehlivan olursa 20 bin TL alacak

Tekne şöyle devam etti: "Alnı öpülesi güreşçilerimize ve ailelerine bir nebze katkı olsun diye elimi taşın altına koyuyorum. Başpehlivan Hasan Zeybek, eğer başpehlivanlıkta birinci olursa, yani Altın Kemer'i Çan'a getirirse 20 bin lira ödül vereceğim. Mesut Özgül, başaltında kürsü yaparsa 5 bin, birinci olarak başa çıkarsa 10 bin lira ödül vereceğim. Ayrıca Çan Belediyesi'ndeki güreşçilerimizden derece yapanlara, madalya alanlara birincilere 10 altın, ikincilere 7 altın, üçüncülere 5 altın hediye edeceğim. Şimdiden helal hoş olsun. İnanıyorum ki bu ödüller güreşçilerimize moral olacaktır."

#Çan
#Yağlı Güreş
#Hasan Zeybek
#Mesut Özgül
9 yıl önce