|

Galatasaray yeni sezonun provasını Tunus'ta yapıyor

Galatasaray, yeni sezon öncesinde Tunus'ta Club Africain takımıyla karşılaşacak. Bu akşam saat 22.00'de başlayacak hazırlık maçını GS TV canlı olarak yayınlayacak. Futbolseverler, Galatasaray'ın Club Africain ile oynayacağı mücadeleyi haberimizden canlı olarak takip edebilecek. Sarı kırmızılılarda bu hazırlık müsabakasında Japonya Milli Takımı'ndan dönen Nagatomo'nun da yer alması bekleniyor.

Yeni Şafak
17:07 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:10 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray, Sakaryaspor'la oynadığı hazırlık maçını 3-0 kazanmıştı.
Galatasaray, Sakaryaspor'la oynadığı hazırlık maçını 3-0 kazanmıştı.

Galatasaray, bu akşam Tunus'un Club Africain takımıyla hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Saat 22.00'de başlayacak mücadeleyi Galatasaray'ın resmi televizyon kanalı GSTV'den canlı olarak izleyebileceksiniz. Futbolseverler, sarı kırmızılıların Tunus'ta oynayacağı hazırlık maçını haberimizden canlı olarak takip edebilirsiniz.

Club Africain-Galatasaray maçı öncesi bilgiler;

2018-2019 sezonu hazırlıkları kapsamında 4 hazırlık maçı gerçekleştiren Galatasaray, 28 Temmuz Cumartesi günü Tunus’un Club Africain takımıyla karşı karşıya gelecek. Club Africain’ın maçlarını oynadığı 60 bin kişi kapasiteli Rades Olimpiyat Stadı’nda oynanacak mücadele saat 22:00’de başlayacak.

Hazırlık maçı Galatasaray Televizyonu ve resmi Youtube kanalından canlı yayınla ekrana gelecek. Sarı kırmızılılar yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında İsviçre temsilcisi FC Wil’i Eren Derdiyok’un golüyle 1-0 ve TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Sakaryaspor’u Muğdat, Belhanda ve Sinan’ın golleriyle 3-0 mağlup ederken Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a 3-1 ve İspanya temsilcisi Valencia’ya 2-1 kaybetti. PSV maçında Galatasaray'ın tek golü Martin Linnes’ten, Valencia mücadelesinde ise yeni transfer Henry Onyekuru’dan geldi.

Club Africain-Galatasaray maçını canlı izlemek için;
Club Africain ile ilgili maç önü bilgileri;

Geçtiğimiz sezon Tunus Ligue 1 Pro’yu üçüncü sırada tamamlayan Club Africain’ın tarihinde 13 Tunus Ligi birinciliği, 13 Tunus Kupası şampiyonluğu ve 1 CAF Şampiyonlar Ligi zaferi bulunuyor. Kadrosunda Balbouli, Mokhtar Belkhiter, Ahmed Khalil, Ghazi Ayadi gibi milli futbolcuları bulunan Club Africain’ı Belçikalı Teknik Direktör José Riga çalıştırıyor.

Galatasaray'ın Club Africain maçı kadrosunda şu isimler bulunuyor;
  • "Abdussamed Karnuçu, Ahmet Çalık, Ahmet Sivri, Ali Yavuz Kol, Bafetimbi Gomis, Berk Balaban, Boran Güngör, Celil Yüksel, Doğan Can Davas, Fernando Reges, Garry Rodrigues, Henry Onyekuru, İsmail Çipe, Lionel Carole, Maicon Roque, Martin Linnes, Muğdat Çelik, Ozan Kabak, Ryan Donk, Selçuk İnan, Serdar Aziz, Sinan Gümüş, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Yunus Akgün, Yuto Nagatomo."
Galatasaray, Club Africain maçı öncesi idman yaptı

Rades Olimpiyat Stadı’nda Teknik Direktör Fatih Terim yönetimindeki antrenman core-stabilizasyon hareketleriyle başlandı. Daha sonra dinamik ısınma ve beşe iki dar alan oyunuyla idmana devam edildi. Antrenmanın bir sonraki bölümünde sınırlı alanda kontrol pas ve tek pas dar alan oyunları oynandı. Ana bölümde ise sınırlı alanda çift kale oyun gerçekleştirildi. Antrenman, yenilenme koşusu ve soğuma hareketlerinin ardından sona erdi.Galatasaray ile Club Africain arasındaki karşılaşma bugün 22.00’de başlayacak.


Galatasaray'a Sakaryaspor'dan takviye

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Sakaryaspor'un genç kalecisi Emircan Seçgin, Galatasaray'a transfer oldu. Sakaryaspor'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, 16 yaşındaki kalecinin sarı-kırmızılı takıma transferi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Transferle ilgili yapılan açıklamada, "Bu transfer için Sakaryasporumuz Galatasaray'dan 2 futbolcuyu bedelsiz alacak olup, profesyonel 10 karşılaşmaya çıkması halinde 150 bin lira ve sonraki her transferinden yüzde 25 pay alacaktır. Bu açıklama bilgi kirliliğinin önüne geçmek için yapılmıştır." denildi.

Fatih Terim'den Ozan Tufan açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, büyük kulüplerin kendi aralarında oyuncu transferi yapabilmeleri gerektiği yönündeki sözlerine açıklık getirdi. Sarı-kırmızılı takımın Club Africain ile yarın oynayacağı özel maç için Tunus'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Fatih Terim, sözlerinin Fenerbahçeli oyuncu Ozan Tufan'ı istediği şeklinde yorumlanmasına tepki gösterdi. Transfer konusunda büyük kulüplerin aralarında birbirlerine kolaylık göstermesi gerektiği yönündeki sözlerinin iyi anlaşılması gerektiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Bazı arkadaşlarımız işi magazinsel hale getirdi. Halbuki ben çok derin bir şey söyledim. Yerli veya yabancı tüm oyuncuları kastettim. Bir takımın kendinde düşünmediği her oyuncuyu kastettim. Bazı magazinseverler işi Ozan Tufan'a bağladı. Ben, Ozan Tufan'ı hiç istemedim." ifadelerini kullandı.



#Galatasaray
#Club Africain
#Club Africain-Galatasaray
#Hazırlık maçı
6 yıl önce