|

Favori şehrim İstanbul

Bu yıl 11.’si düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın seribaşı raketi Amerikalı Venus Williams, 10 yıl sonra tekrar İstanbul'da olmayı 'olağanüstü' olarak değerlendirdi. Williams, Boğaz Köprüsü'ndeki gösteri için "Tüm anılarım canlandı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 01:42 - 21/07/2015 Salı
Yeni Şafak

WTA tek kadınlar dünya klasmanında 15. sırada yer alan 35 yaşındaki Amerikalı tenisçi Venus Williams, TEB BNP Paribas İstanbul Open için Türkiye'ye geldi. Basın toplantısında organizasyon ve Türkiye'yle ilgili açıklamalarda bulunan Williams, “10 yıl sonra İstanbul'da olmak çok olağanüstü.Tüm anılarım canlandı. Yine İpek'le birlikte anılarımızı canlandıracağız. Korta çıkıp oynamayı çok istiyorum. Çok güzel duygular barındırıyorum” diye konuştu.



RAKİPLERİME SAYGI DUYUYORUM


Turnuvadaki maçlarla ilgili sorulan soru üzerine açıklamada bulunan Amerikalı tenisçi, “Açıkçası kendimde baskı oluşturmak istemiyorum. Şampiyon olmak istiyorum tabi ki, çok çalışıyorum. Turnuvada karşılaşacağım rakiplerime çok büyük bir saygı duyuyorum. Açıkçası her bir galibiyet beni motive ediyor. Dürüst olmak gerekirse her kaybettiğim maç diğer maç için daha da motive ediyor. Bir numaraya yükselmek zor ama orada kalmak daha da zor. Tutarlı bir performans sergilemeniz lazım. Zihinsel olarak da güçlü olmanız gerekir. Gençlerin iyi çalışması, biraz da şanslı olmaları gerekir” şeklinde konuştu.







TÜRKİYE TENİSTE İLERLİYOR


Türkiye ve İstanbul'la ilgili duygularını paylaşan Williams, "İstanbul benim favori şehirlerimden. Şu anda çok önemli genç oyuncuların Türkiye'de yetiştiğini görüyoruz. Tenis şu an Türkiye'de 1 numaralı spor değil ama yavaş yavaş olacağını düşünüyorum” dedi. Grand Slam kazanmanın müthiş bir duygu olduğunu belirten ABD'li raket, "Kazandığınızda müthiş bir duygu patlaması oluyor” ifadelerini kullandı.



Boğaz'a karşı mini gösteri


TEB BNP Paribas İstanbul Cup Turnuvası için İstanbul'a gelen Venus Williams, 10 yıl sonra yeniden köprüye çıktı.


Williams, İpek Soylu ve Çağla Büyükakçay ile Boğaziçi Köprüsü'nde gösteri maçı yaptı. Gösteri maçı için köprünün servis yoluna mini bir kort oluşturuldu. Williams maç sonrasında Türk bayrağı ile poz verdi. Amerikalı raket, 10 yıl önce de Boğaziçi Köprüsü'nde İpek Şenoğlu ile benzer bir organizasyon gerçekleştirmişti.



Melis ve Berfu elendi


TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta Letonyalı Jelena Ostapenko'ya 6-2'lik setlerle 2-0 yenilen Melis Sezer ile Rus Alexandra Panova'ya 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kaybeden Berfu Cengiz, turnuvaya veda etti.



#Paribas İstanbul Cup
#Venus Williams
#Boğaz Köprüsü
9 yıl önce