|

F.Bahçe son 32'de

UEFA Avrupa Ligi grup son maçında Kadıköy’de Celtic ile berabere kalan sarı-lacivertliler, adını bir üst tura yazdırdı. 200. Avrupa maçında Markovic’in golüyle öne geçen F.Bahçe, Diego’nun kırmızı kart görmesiyle son 23 dakikayı 10 kişi oynadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 05:07 - 11/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak için 1 puana ihtiyacı olan A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, İskoçya'nın Celtic takımıyla 1-1 berabere kalarak adını son 32'ye yazdırdı. Fenerbahçe'nin grubundaki diğer maçta ise Hollanda'nın Ajax ekibi ile Norveç'in Molde takımı 1-1 berabere kaldı. Grupta Molde lider, Fenerbahçe ise ikinci olarak bir üst tura yükseldi. Sarı-lacivertli takımda 3. dakikada Mehmet Topal'ın şutunda top direkten döndü. 25. dakikada Simunovic'in kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla Fenerbahçe ceza sahasında Nadir Çiftçi, kaleci Fabiano ile karşı karşıya kaldı. Ancak son anda araya giren Ba, ustaca bir müdaheleyle topu uzaklaştırdı. 39. dakikada ani gelişen atakta Fenerbahçe, İskoç ekibini savunmada az adamla yakaladığı pozisyonda kaleci Gordon'un büyük hatasını affetmeyen Lazar Markovic'in golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



AJAX VE CELTİC ELENDİ


İkinci yarıda da karşılaşma Fenerbahçe'nin kontrolünde başladı ancak çıkan kırmızı kart sonrası saha içinde tablo birden bire değişti. Mücadeleyi adeta tek kaleye çeviren sarı-lacivertliler, 67. dakikada Diego'nun dirkt kırmızı kartla atılmasıyla 10 kişi kalınca rakip İskoç ekibi Celtic de etkili olmaya başladı.



74. dakikada çok adamla Fenerbahçe kalesine gelen Celtic, Commons'ın kafa golüyle karşılaşmada dengeyi sağladı: 1-1. Kalan bölümde kendisine yetecek 1-1'lik skoru korumayı başaran sarı-lacivertliler, grubu Molde'nin ardından ikinci sırada tamamladı. Ajax ve Celtic ise UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasında veda etti.



Kadıköy'de Nadir'e 11 fırsatı!


Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Celtic'in Türk oyuncusu Nadir Çiftçi, Kadıköy'deki maça ilk 11'de çıktı. Sezon başında Dundee United'dan transfer edilen Nadir Çiftçi'ye, Henrik Larsson'un giydiği ve efsane olarak kabul edilen 7 numaralı forma verilmişti. Celtic adına 18 maçta forma giyen Nadir, bu maçların sadece 7'sine ilk 11'de başlayabildi. Beklentilerin altında kalan Nadir Çiftçi'nin Celtic formasıyla resmi maçlarda sadece 2 golü bulunuyor.



Lazar Markovic ilk golünü Celtic'e attı


F.Bahçe'nin Liverpool'dan sezon başında kiraladığı Lazar Markovic, sarı-lacivertli formayla ilk golünü Celtic karşısında kaydetti. Geçirdiği sakatlıktan sonra az forma şansı bulan ve 6 maç sonra Celtic karşısında 11'de sahaya çıkan Markovic, 39. dakikada takımını öne geçiren gole imza attı. Sarı-lacivertli formayla ikinci Avrupa kupası maçına çıkan Markovic, sezon sonunda takımda kalıp kalmayacağı yönündeki soruya, "Fenerbahçe'de kalabilirim, neden olmasın? Ben de bu konu ile ilgili düşünüyorum. Yaz gelsin ve hep birlikte bakalım" yanıtını verdi.



'Bu takım ruhuyla şampiyon oluruz'


F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira, Celtic maçının sonucunun adil olmadığını söylerken, "Kazanmayı hak ettik. Takım ruhunu sergiledik ve bu şekilde şampiyonluklar göreceğiz" dedi.


F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic maçının sonucunun adil olmadığını söylerken, "Kazanmayı hakettik" değerlendirmesinde bulundu. Kaliteli bir oyun ortaya koyduklarını söyleyen Pereira, "Baskılı oynadık. Ben de takımımdan bu ruhu görmek istiyorum. Bizim için belirleyici maçtı. Son 6-7-8 belki 9 maç kişilikli bir oyun gösteriyoruz. Kırmızı karttan sonra oyun bizim için zorlaştı. Rakip ayaklandı. 1 kişi eksikken o oyunu ortaya koymak zordu. Takım ruhunu sergileyerek istediğimiz sonucu almayı başardık. Turu geçtik. Yeni rakibi göreceğiz" diye konuştu. Molde ile oynadıkları maçtan sonra herkesin şanslarının kalmadığını düşündüğünü savunan Portekizli çalıştırıcı, "Ancak Molde'yi deplasmanda yendik. Ajax'a her iki maçta üstünlük kurduk. Celtic ile ilk maçta dengeli bir maç vardı; ama bu maçta onlara da üstünlük kurduk. Daha farklı bir takımız. Daha agresif oynadık. Üst üste iki maçı 10 kişi oynadıktan sonra takım ruhunu ortaya koyduk. Bu şekilde şampiyonluklar göreceğiz" diye idialı konuştu.





#Fenerbahçe
#Celtic
#Avrupa Ligi
8 yıl önce