|

Fenerbahçe-Real Madrid: 84-75

Fenerbahçe, Real Madrid'i 84-75 mağlup ederek Final-Four'da finale çıktı. Sarı lacivertliler finalde Olympiakos'la karşılaşacak.

Yeni Şafak
23:19 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Real Madrid'i yenerek Final-Four'da finale yükseldi.
Fenerbahçe, Real Madrid'i yenerek Final-Four'da finale yükseldi.

THY Euroleague'de temsilcimiz Fenerbahçe, İspanyol Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Bu sezon 3. kez üst üste katıldığı Final Four'da bu kez kupayı evine götürmek isteyen Kanarya, mücadelenin başından sonuna kadar üstün bir oyun sergiledi ve 84-75'lik skorla maçı kazandı. ve finale yükseldi. Sarı-lacivertlilerin rakibi, CSKA Moskava’yı mağlup eden Olympiakos oldu.

İki takım arasında Pazar günü oynanacak mücadele 21.00’de oynanacak. İki takım bu yıl normal sezonda iki kez karşılaştı. Bu maçlarda Yunanistan’da oynanan mücadeleyi Olympiakos 71-62, İstanbul’daki müsabakayı da Fenerbahçe, 67-64 kazanmıştı. CSKA Moskova ile Real Madrid arasında oynanacak üçüncülük maçı ise saat 18.00’de başlayacak.

Fenerbahçe, 2015 yılının rövanşını aldı
  • Fenerbahçe, THY Euroleague Final-Four Yarı Final maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda mücadele ettiği İspanyol ekibi Real Madrid’i mağlup ederek, finale yükseldi. İki takım bu maçla birlikte Euroleague’de 13. kez karşı karşıya geldi. Bu maçla birlikte Madrid 7 galibiyette kalırken, sarı-lacivertliler ise galibiyet sayısını 6’a çıkardı. Fenerbahçe, Real Madrid’i mağlup ederek, 2014-2015 sezonun da rövanşını aldı.Sarı-lacivertliler, İspanya’nın Madrid şehrinde yine yarı finalde karşılaştığı Madrid’e 96-87’lik skorla mağlup olmuştu.
Ü
st üste 2. kez THY Euroleague’de finalde
  • THY Euroleague’de bu sezon başarılı bir sezon geçiren Fenerbahçe, normal sezonu 5. sırada tamamladı. Play-Off serisinde Yunan ekibi Panathinaikos ile eşleşen sarı-lacivertliler, rakibini 3-0 ile geçerek Final-Four’a yükselmişti. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Final-Four’da yarı final maçında İspanyol ekibi Real Madrid ile mücadele eden Fenerbahçe, rakibini yenerek finale kaldı. Böylece sarı-lacivertliler, üst üste ikinci kez final oynayacak. Fenerbahçe, daha önce de 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında Final-Four’da mücadele etmişti. Geçtiğimiz sezon Berlin’de organize edilen turnuvada Fenerbahçe, finalde CSKA Moskova’ya mağlup olmuştu.

#Fenerbahçe
#Real Madrid
7 yıl önce