|

Fenerbahçe patladı

Ligin ilk dört haftasında sadece 1 galibiyet alan Fenerbahçe, konuk olduğu Alanyaspor’u 4-1’lik skorla geçerek moral buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Monday
Güncelleme: 03:16 - 18/09/2017 Monday
Yeni Şafak
​Fenerbahçe patladı
​Fenerbahçe patladı

Ligin ilk 4 haftasında sadece bir maç kazanan sarı-lacivertliler, Alanyaspor deplasmanında 3 puanı 4 golle aldı. Yeni transferleri Janssen, Valbuena (2) ve Giuliano ile sonuca giden Fenerbahçe, gelecek haftadaki Beşiktaş derbisi öncesi moral depoladı.

Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Özellikle yeni transferlerin çok iyi bir mücadele gösterdiği sarı-lacivertli takımda Vincent Janssen oynadığı futbol ve attığı golle göz doldurdu. Fenerbahçe maça iyi başlarken, özellikle Valbuena ve Alper'in getirdiği toplarla tehlikeli oldu. Maçın genelinde rakibine oranla üstün bir futbol sergileyen sarı-lacivertliler, diğer karşılaşmalara göre toparlanmış görüntüsüyle dikkat çekti.

Maça iyi başlayan F.Bahçe, rakip kalede gol aramaya başladı. 16. dakikada sağdan Valbuena'nın kullandığı kornerde. Arka direkteki Josef'in kafayla indirdiği topu altıpas içinde Janssen filelere gönderdi: 0-1. 34'te Valbuena'nın, ceza sahasına önünden şutunu kaleci Haydar kornere çeldi. 36'da F.Bahçe'nin kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Valbuena'nın şutunu kaleci Haydar kontrol etti. 42. dakikada Alanya, eşitliği sağladı.


Bu dakikada Vagner Love'ın pasında ceza sahasında topu kontrol eden Emre Akbaba, beraberliği getirdi: 1-1. 45+2'de sağdan Isla'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Valbuena, sağ çaprazdan yerden bir vuruşla F.Bahçe'yi yeniden öne geçirdi: 2-1. 58. dakikada kaleyi karşıdan gören noktadan kazanılan serbest vuruşta Janssen'in şutu barajdan sekip kaleci Haydar'da kaldı. 60. dakikada Tzavellas, ceza sahası içinde Janssen'i düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışını kullananan Giuliano topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek F.Bahçe'yi 3-1 öne geçirdi. 73'te Neustadter'den sıyrılarak ceza sahasına giren Efecan'ın şutu direği sıyırarak auta çıktı. 90+5'te soldan ceza sahasına giren Alper Potuk'un pasında Valbeuna karşılaşmanın skorunu belirleyen golü attı: 1-4.

Valbuena
durmuyor

F.Bahçe'de hücum hattının vazgeçilmezi olan Fransız yıldız Valbuena'nın sarı-lacivertli takımın attığı neredeyse her golde imzası var. Tecrübeli futbolcu, forma giydiği 9 maçta 3 gol atıp, 4 de asist yaparak 6 gole katkıda bulundu. F.Bahçe'nin yeni transferleri Giuliano ve Janssen de dün sarı -lacivertli formayla ilk gollerini kaydetti.


Ekici’nin 9 aylık bekleyişi bitti

Ocak ayından bu yana F.Bahçe forması giymeyi bekleyen Mehmet Ekici, sarı-lacivertli formayı resmi olarak dün Alanyaspor karşısında ilk kez giydi. Maçın ilk 25 dakikasında istekli oyunuyla dikkat çeten Dirar sakatlanınca oyuna devam edemedi. Faslı oyuncunun yerine teknik direktör Aykut Kocaman’ın tercihi Mehmet Ekici oldu. Ekici oyuna girince Josef ve Ozan’ın önünde ofansif orta saha olarak görev alırken, Giuliano ise sağ kanada geçti. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, böylece 9 aylık bekleyişin ardından F.Bahçe forması giymiş oldu. Mehmet Ekici çok yorulunca 78'. dakikada yerini Alper Potuka'a bıraktı.


Kameni logosuz formayla çıktı

F.Bahçe’de Alanyaspor maçında ilk 11'de yer alan kaleci Kameni, sahaya logosuz formayla çıktı. Kamerunlu tecrübeli file bekçisinin yeşil formasında ne Fenerbahçe logosu ne de yıldızlar yer alıyordu. Kameni, mücadelenin ikinci yarısında forma değişikliği yaparak mavi renk ve üzerinde sarı-lacivertlilerin logosu bulunan formayla sahaya çıktı.

Skor çok çok iyi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 4-1 kazandıkları Alanyaspor maçını "Sonuç iyi, skor çok çok iyi" sözleriyle değerlendirdi. Tecrübeli teknik adam, “Bu dönem biraz daha oyun oturana kadar, sonuç almamız gereken dönem. İlk 4 hafta bu olmadı. Milli araya girerken Beşiktaş ve Akhisar maçlarını da bunun arkasına koyabilirsek, bu galibiyetin önemli bir kazanımı olacak. İstediğimiz ve geç başladığmıız hedefe doğru koşar adım gitmeye başlayacağız" açıklamasında bulundu. İyi bir skor aldıkları söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Oyunun 1-0'a kadarki bölümü ve ondan biraz daha ötesine kadar doğru oynamaya gayret ettik. Devrenin sonuna doğru, Dirar'ın sakatlığından sonra problemler artmaya başladı ve buna karşı koyamadık. Devreye girmeden gelen gol, var olan özgüvenimizin parça parça olmasının önüne geçti. İkinci yarının 10 dakikasından itibaren kontrolü fazlasıyla ele almaya başladık. 3. golden sonra oyunun kontrolü bize geçti. Takım çok kapasiteli ve en iyisini oynayacak bir takım" şeklinde konuştu. Kocaman, görevinden ayrılacağı iddialarına da "Ben bu kulübün bir elamanıyım. Yönetim hakkımda bir tasarrufta bulunanan kadar buradayım" dedi.

Giuliano: Alex cümleleriyle yaşamak istemiyorum

F.Bahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Giuliano, Alex ile kıyaslanmanın hem iyi hem de kötü olduğunu belirterek, “Alex müthiş bir oyuncu. Ben Giuliano'yum. Ben burada kendi tarihimi yazmak istiyorum. Burada Alex cümleleriyle yaşamak istemiyorum” dedi. “Taraftarlarımızın bize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” diyen Brezilyalı futbolcu, “Kazanmak özgüven açısından iyiydi. Skordan dolayı mutluyum. Çok ihtiyacımız olan önemli bir galibiyet aldık. Yeni birçok oyuncumuz var. Uyumumuz arttıkça skorlar da gelecektir” açıklamasında bulundu.

Janssen: Bu takım için önemli olmak istiyorum

Aytemiz Alanyaspor maçında takımının ve kendisinin ilk golünü atan Janssen, “Bu takım için önemli olmak istiyorum” dedi. Hollandalı golcü Alanyaspor karşısındaki performanstan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Takım olarak harika iş çıkardık. 1-0'ı erken bulduk. Golü attıktan sonra zorlandığımız bir döneme girdik. Golü yememize rağmen devre bitmeden 2-1 yaptık. İkinci yarıda profesyonel bir görüntü sergileyip kazandık. Taraftarın benim için yorumlarından dolayı çok mutluyum” diye konuştu.


#Fenerbahçe
#Emre Akbaba
#Vagner Love
#Alper Potuk
7 years ago