|

Fernandao ipten aldı

Pereira'nın yedek kulübesinde başlattığı Fernandao, 72'de girdi; altın kafayla 3 puanı getirdi. F.Bahçe, grupta ilk kez kazandı; 2. sıraya çıktı; Ajax tarihinde ilk kez Türk takımına yenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 01:40 - 23/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde iki maçtan sadece 1 puan çıkarabilen Fenerbahçe, gruptaki potansiyel rakibi Ajax karşısında sahaya 3 puan hedefiyle çıktı, istediğini 89'da Fernandao'nun kafa golüyle aldı: 1-0. Teknik direktör Vitor Pereira, Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde attığı 3 golün ikisinde imzası olan Fernandao'yu yedek soyundururken gol arayışlarını 72. dakikaya kadar van Persie'ye bağladı. Bu dakikadan sonra iki forvet de sahada olurken aranan gol sonradan oyuna giren Celtic maçının kahramanı Fernandao'dan geldi. İlk yarıda F.Bahçe, 11. dakikada önce Diego Ribas, ardından Robin van Persie ile gol denedi; iki şutta da kaleci Cillesen başarılıydı. İkinci yarıda Ajax savunan, F.Bahçe golü kovalayan takım hüviyetindeydi. Bu anlarda en net gol fırsatı 65'te Kjaer ile kaçtı. Vitor Pereira, oyuna müdahalesini 72. dakikada yaptı. Fernandao ile Ozan oyuna girdi ancak Ozan'ın sahada faydasından çok, zararı vardı; fazla sayıda top kaybı yaptı. Pereira'nın bir diğer hamlesi ise tuttu. 89'da kazanılan köşe vuruşunda Caner, ceza sahasında topu Fernandao ile buluşturdu; yıldız golcünün kafa vuruşu savunmaya da temas ederek ağlarla buluştu.



Gökhan Gönül 50. maçına çıktı


Gökhan Gönül Ajax maçıyla Fenerbahçe'de Avrupa 50. maçına çıktı. Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2007-08 sezonunda UEFA


Şampiyonlar Ligi grup aşamasında CSKA Moskova karşısında ilk maçına çıkan Gökhan, Ajax'a karşı 50. kez bu heyecanını yaşadı. Gökhan, Volkan Demirel'in yedek soyunması nedeniyle sahaya da kaptan olarak çıktı.



Molde zirveyi bırakmadı


Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Norveç'in Molde takımı, sahasında İskoçya'nın Celtic ekibini 3-1 mağlup etti. Molde, grupta oynanan ilk yarı sonunda Fenerbahçe'nin 3 puan farkla önünde 7 puanla zirvedeki yerini korudu.



Nani sürprizi, Markovic ilk kez


F.Bahçe'de sakatlığı bulunan Nani, Ajax maçında oynadı. Volkan Demirel, Şener, Hasan Ali ve Fernandao yedek soyunurken Fabiano, Gökhan, Caner ve Diego 11'de şans buldu. Cezası biten Markovic bu sezon ilk Avrupa maçına çıktı.



5 gazeteci stada alınmadı


Ajax maçına 5 gazeteci alınmadı. Aygün Özipek, Ahmet Ercanlar, Volkan Demir, Emre Bol, Ahmet Selim Kul, TSYD tarafından akreditasyon yapılmasına rağmen F.Bahçe Kulübü aleyhine haber yaptıkları gerekçesiyle stada alınmadı.



F.Bahçe-G.Saray derbisi FIRAT AYDINUS'un


Süper Lig'de pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus, haftanın en kritik maçında kariyerinin 23. derbisine çıkacak. 42 yaşındaki hakem, daha önce 7 kez F.Bahçe-G.Saray derbisinde görev yaparken iki ezeli rakibin derbisine en son 2011-2012 sezonunda çıktı. Aydınus'un görev aldığı maçlarda F.Bahçe 3, Galatasaray iki kez kazandı; 2 karşılaşma berabere tamamlandı. Aydınus, F.Bahçe-G.Saray maçlarında 7 kez kırmızı, 33 kez de sarı kartına başvurdu; F.Bahçeli futbolcular için 4 kırmızı, 16 sarı çıkarken; G.Saraylı oyuncular 3 kez kırmızı, 17 kez sarı kart gördü.






#Fernandao
#Fenerbahçe
#ajax
#Aygün Özipek
#Ahmet Ercanlar
#Volkan Demir
#Emre Bol
#Ahmet Selim Kul
9 yıl önce