|

Fernandes şoku!

Portekiz'in çalıştırıcısı Bento, Euro 2012 aday kadrosuna Fernandes'i çağırmazken, Quaresma ve Almeida'yı 23 kişilik listeye aldı. Bu karar üzerine hem yıldız futbolcu, hem de siyah-beyazlı kulübün yüksek bonservis bedeliyle transfer planları suya yattı

Engin Albayrak
00:00 - 16/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:39 - 16/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Fernandes şoku!
Fernandes şoku!

Manuel Fernandes'in Portekiz Milli Takımı'na alınmaması hem kendisini hem de Beşiktaş'ı şoke etti. Portekiz Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Paulo Bento, 2012 Avrupa Şampiyonası'nın 23 kişilik aday kadrosunu açıklarken, siyah-beyazlı takımda forma giyen ve iyi bir sezon geçiren Fernandes'i aday kadroya almazken, Almeida ile Quaresma'ya 23 kişilik listede yer verdi. Fernandes'in kadroya dahil edilmemesini şaşkınlıkla karşılayan Portekiz basını, Braga'da forma giyen Miguel Lopes ile Custodio'nun listede yer almalarını sürpriz olarak niteledi. Milli takımı açıklamadan önce teknik direktör Paulo Bento ile görüşen Fernandes, Euro 2012'de oynamayı çok istediğini belirtmesine rağmen kadroya alınmayınca büyük şok yaşadı. Portekiz Milli Takımı Teknik direktörü Paulo Bento, Beşiktaş'ın hem Braga, hem de Atletico Madrid ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçlarında Fernandes'i izlemesi Euro 2012 kadrosuna alacağı şeklinde yorumlanmıştı. Son derece üzgün olan Fernandes'in moralinin çok bozuk olduğu ve kimseyle konuşmak istemediği bildirildi. Transfer taksitlerini alamadığı için siyah-beyazlı kulübü UEFA'ya şikayet eden Fernandes'i iyi fiyata satıp, para kazanmak isteyen Beşiktaş yönetimi de bu karara şaşırdı. Milli takıma alınmama şoku yaşayan Fernandes'in önümüzdeki hafta İstanbul'a gelerek siyah-beyazlı yönetim ile de görüşeceği öğrenildi.


Beşiktaş teknik direktör için toplanıyor

Beşiktaş yönetimi bugün toplanarak yeni sezon öncesi önemli kararlar alacak. Toplantının birinci gündem maddesi ise teknik direktör konusu olacak. Halen görevde bulunan Tayfur Havutçu ile yollarını ayırması beklenen siyah-beyazlı yönetimin yarısı yabancı teknik adam isterken, diğer yarısı ise yerliden yana. Yerli teknik adam olarak Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Hikmet Karaman ve Mustafa Denizli ismi geçerken yabancı olarak ise Hector Cuper ismi ağırlıkta. Toplantıda ikinci gündem ise transfer olacak.




12 yıl önce