|

Fernandes&Almedia indirime yanaşmadı

Kemer sıkma politikasında 'futbolcuların ücretlerinde indirim' planını yürürlüğe koyan Beşiktaş yönetimi, bunda sıkıntı yaşıyor. Fernandes ve Almeida, yabancılarda tavan fiyatı 1.5 ile 2 milyon euro arasında belirleyen yönetime olumsuz yanıt verdi, gelecek yıl ayrılacaklarını bildirdi

Engin Albayrak
00:00 - 18/05/2012 Cuma
Güncelleme: 00:32 - 18/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Fernandes&Almedia indirime yanaşmadı
Fernandes&Almedia indirime yanaşmadı

Beşiktaş yönetimi futbolcuların bir çoğunda indirime gitmeyi planlarken bu görüşmeleri şahsen başkan Fikret Orman yapacak. Futbol Komitesinin bu hafta içinde bazı oyuncuların menajerleriyle ilk görüşmelerini yaptığı, bazılarının ikna olduğu ancak Fernandes ve Almeida'nın indirime yanaşmadığı ifade edildi. Yönetimin yabancı futbolcularda tavan ücreti olarak 1.5 milyon euro, yerli oyuncularda ise 1.5 Milyon TL olarak belirlediği öğrenildi. Yabancı futbolcularda istisnai durumlarda 2-2.5 Milyon Euro olabileceği de öne sürülüyor. Portekizli futbolcuların menajeri Jorge Mendes ile yönetimin yaptığı ilk görüşmede Fernandes ve Almeida'nın yıllık ücretlerinde indirime gitmeyi kabul etmediği, Quaresma'nın ise sıcak baktığı, Simao'nun ise gönderilmek istenmesi nedeniyle indirim görüşmesinin dışında tutulduğu ifade edildi. Menajer Mendes, Fernandes ve Almeida'nın indirime yanaşmadığını ve Beşiktaş'tan ayrılmak istediğini yönetime ilettiği ifade edildi. Almeida 2.5 Milyon euro garanti paraya alırken, bu sezon 2 milyon euroya oynayan Fernandes ise gelecek yıl 2.1 milyon euroya oynayacak.


Jorge Mendes parasını istiyor

Jorge Mendes'in diğer yandan Beşiktaş'tan alamadığı menajerlik ücretini talep ettiği, verilmediği takdirde Fernandes ve Almeida'nın transferi halinde kesinti yapacağını söylediği bildirildi. Fernandes de 500 bin euroyu bulan alacağını alamadığı için kulübü UEFA'ya şikayet etmişti. Menajer Jorge Mendes'in özellikle İspanya'da Real Zaragoza ve İngiltere'de Totenham'a satmak için girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi. Bu arada Beşiktaş yönetimi sezon başında bonservisinin yarısı için 3.1 milyon Euro ödenen Julio Alves'i satması için menajeri Mendes'e yetki verdiği öğrenildi.




12 yıl önce