|

Futbolda devrim gibi karar : Yayın hakları kulüplere geçiyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “Kulüpler Birliği’nin gündeminde olan Süper Lig A.Ş’nin kurulması konusunda mutabık kaldık. TFF’nin kanunen sahip olduğu yayın haklarının, Süper Lig A.Ş’ye devredilmesini destekliyoruz” dedi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 29/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 07:07 - 29/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Nihat Özdemir
Nihat Özdemir

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Ankara’da gerçekleştirilen TFF Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Süper Lig A.Ş’nin kurulması konusunda Kulüpler Birliği ile mutabık kaldıklarını kaydeden Özdemir, “Kulüpler Birliği’nin uzun zamandır gündeminde olan Süper Lig A.Ş’nin kurulması konusunda mutabık kaldık. TFF’nin kanunen sahip olduğu yayın haklarının, kurulacak Süper Lig A.Ş’ye devredilmesini TFF olarak destekliyoruz” açıklamasını yaptı. Yeni yabancı oyuncu sayısı konusunda da konuşan Nihat Özdemir, “Yeni yabancı sayısı kararını geçen sezon uygulayacaktık. Sizlerden gelen talep nedeniyle bunu erteledik. 2021-2022 sezonundan itibaren bu kararı uygulayacağımızı sizlere bildirdik. Amacımız tüm kulüplerin planlamalarını buna göre yapmasıydı” ifadelerini kullandı.

TFF İBRA EDİLDİ

  • TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni sezonda statlara alınacak seyirci kapasitesini de açıkladı. Özdemir, “Stadyum kapasitelerinin yüzde 50’si, locaların yüzde 100’ü olmak üzere taraftarlarımız bu sezon maç izleyebilecek. Salgının seyrine göre futbol ailemiz için her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi. Genel kurulda Türk futbol tarihinde çok önemli kararlar verileceğini de belirten TFF Başkanı, 2022-23 sezonunda TFF 1. Lig’de de VAR uygulamasını kullanmayı hedeflediklerini söyledi. Öte yandan genel kuruldan bir gün önce TFF Başkanı Nihat Özdemir ile görüşen 1., 2. ve 3. Lig kulüpler Birliği temsilcileri, sorunlar konusunda söz aldıktan sonra ibra konusunda TFF’ye destek verdi. Yapılan oylamada TFF Başkanı ve yönetim kurulunun hesap ve faaliyetleri ibra edildi.
#​Futbol
#Karar
#Yayın hakları
#kulüp
3 yıl önce