|

Galatasaray'da Adnan Polat'la yola devam

Galatasaray Kulübü'nde yapılan Seçim Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut başkan Adnan Polat, yeniden Sarı-Kırmızılı kulübün başkanlığına seçildi. 24 sandık sonucunda Adnan Polat, 2944 oy alarek tekrar kulüp başkanı oldu. Diğer aday Adnan Öztürk ise, 2290 oy aldı. Bu sonuçların ardından Adnan Polat, kulubün 35. başkanı oldu.

Cihan
00:00 - 27/03/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 27/03/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray'da Adnan Polat'la yola devam
Galatasaray'da Adnan Polat'la yola devam

Galatasaray Kulübü'nün Seçim Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, 21. sandık sonunda 2611 oy alıp, rakibi Adnan Öztürk'e 690 oy fark atan Adnan Polat, sayımın tamamlanmasına 3 sandık kala başkanlığa yeniden seçilmeyi garantiledi. Diğer aday Adnan Öztürk 21 sandıkta 1921 oy aldı.



“YÖNETİMİN BİZE VERDİĞİ GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ”

Galatasaray'ın Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Adnan Öztürk'e karşı seçimi kazanmayı garantileyen Adnan Polat, Fenerbahçe derbisini kazanmanın dışında başka bir şey düşünmediklerini söyledi.

21. sandık sonuçlarının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Polat, sandıkların hepsinin bitmemesine rağmen seçimi matematiksel olarak kazandığını belirterek, "Galatasaray'a bu seçim hayırlısı olsun. Bu seçim sonuçlara bize gerekli mesajları verdi. Demek ki daha bazı şeylere daha dikkat etmemiz gerekiyor. Camia bizim başlamış olduğumuz işleri bitirmek için fırsat verdi, hem de camia özellikle benim çağrılarıma kulak verdi.

Bu seçim Galatasaray tarihinin en katılımı yüksek seçim oldu. Kime bu kadar katılım beklemiyordu. 5530 kişi gelip oy kullandı. Demek ki Galatasaray camiası kulübünü çok iyi takip ediyor. Bundan sonra anons ettiğimiz projelerimizi hayata geçirip çok ciddi şekilde izlendiğimizi bilerek çok dikkatli çalışarak iyi şeyler yapmak için bize bir fırsat verildi. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

Adnan Polat, yeni dönemde yapacakları içinde şöyle konuştu;

"Galatasaray özellikle bu dönem sportif anlamda yarışmacı ruhu her zaman ön planda olacaktır. Bu dönem yatırım dönemi olduğunu söyleyebiliriz. İki senelik bir planımız var. Önemli projeleri hayata geçireceğiz. Birleşmeyi tamamlayacağız bu bizim en önemli projemizi olacaktır. Türk Telekom Arena bitmiş olacak. Kurumsallaşma anlamında çok önemli projelerimiz var."

Adnan Polat, bu seçim sürecinden önce Galatasaray'a yönetici bulmakta zorlandıklarını ama bundan sonra Galatasaray'ın daha da cazip hale geldiğini kaydetti.


"DERBİYİ KAZANMANIN DIŞINDA BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYORUZ"

Adnan Polat, gazetecilerin Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçla ilgili sorularına ise şunları söyledi;

"Sezonun bitmesine daha çok maç var. Ortada 24 puan var. İki hafta önce Bursaspor şampiyon ilan ediliyordu. Kimseyi hemen şampiyon yapmanın anlamı yok. 4 takım lig yarışı içinde her an her şey olabilir. Galatasaray-Fenerbahçe maçına baktığımızda iki takımda bundan önce kaybetme kredilerini kullandı. Mutlaka kazanmamız gerekiyor. Saha ve seyirci avantajını kullanmamız lazım. Üst düzeyde bir mücadele olacak.

Takımım yarın maçı kazanabilecek güce sahip. Kazanmamız halinde rakibimizi saf dışına iteceğiz. Kaybedersek de ciddi yara almış oluruz. Ama kaybetsek dahi şampiyonluktan koptuğumuz anlamına gelmez. Ama ben kazanmanın dışında başka alternatif dahi düşünmek istemiyorum. Taraftarlarımız Fenerbahçe'yi en iyi şekilde ağırlamalarını istiyorum."



-FENER IŞIĞINDA YEMEK YEDİ-

Galatasaray'daki başkalık seçimlerinin sona ermesinin ardından, gün içinde yaşadığı yorgunluğu atmak için Çiçek Pasajı'na giden Adnan Polat, 'Dünya Saati' eylemi için ışıkların söndürülmesiyle karanlıkta kaldı. Polat, karanlıkta yemek yiyip ve kahve içtikten sonra Galatasaray Lisesi'ne gitti.

Galatasaray'daki başkanlık seçimlerinin ardından Adnan Polat, Taksim Çiçek Pasajı'na geldi. Burada günün yorgunluğunu atmak isteyen Polat'ı bir sürpriz bekliyordu.

Adnan Polat'ın gelmesinin ardından, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde yapılan 'Dünya Saati' eylemi nedeniyle pasajda ışıklar söndürüldü. Seçim yorgunu Polat, yemeğini gazlı fener ışığında yedi. Burada kahve de içen Polat daha sonra Galatasaray Lisesi'ne gitti.

Bu arada, Polat, Galatasaraylıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İstiklal Caddesi'nde yürüyen Polat tezahüratlarla gönderildi.

Polat, eylem için de, "Bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum." Dedi.



14 yıl önce