|

Güldürün 100''ümüzü

Bir önceki turda Derry City''i içeride ve dışarıda aldığı iki galibiyetle saf dışı bırakan bordo-mavililer, iyi başlangıcı Belarus ekibi karşısında da sürdürme hedefinde...Diğer temsilcimiz Bursaspor da 2. ön eleme turunda Honved''i eleyen Sırp takımı Vojvodina karşısında, Avrupa macerasına iyi bir başlangıç yapma düşüncesinde...

.
00:00 - 1/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:19 - 1/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Güldürün 100''ümüzü
Güldürün 100''ümüzü

Avrupa kupalarında bir maç günü daha geldi çattı. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda ekibi Derry City''yi eleyen Trabzonspor, 3. ön eleme turunda bugün Belarus ekibi Dinamo Minsk''e konuk oluyor. Belarus''un Brest kentindeki Brestskiy Stadı''nda TSİ 19.00''da başlayacak karşılaşmada bordo-mavililer, 8 Ağustos''ta Avni Aker Stadı''nda oynanacak rövanş öncesi avantajlı skorla yurda dönmeyi amaçlıyor.

Bugünkü maç Trabzonspor tarafından başka bir önem daha taşıyor. Bordo-mavililer, Dinamo Minsk karşısında Avrupa kupalarındaki 100. maçına çıkacak. Bugüne kadar yaptığı 99 maçta 35 galibiyet, 26 beraberlik ve 38 yenilgi alan temsilcimiz, 36. galibiyetini alarak tur avantajını cebine koymak istiyor.

KARAMAN''IN İLK AVRUPA MAÇI

Avrupa kupalarına 3. ön eleme turundan başlayan diğer temsilcimiz Bursaspor da bugün Sırbistan ekibi Vojvodina''ya konuk oluyor. Saat 21.00''da başlayacak maçta rövanş için avantaj arayacak yeşil-beyazlılarda teknik direktör Hikmet Karaman da ilk kez Avrupa arenasında bir takımın başında sahaya çıkacak.

Bursa''nın heyecanını getirdik

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Vojvodino maçı için iddialı konuştu: ''Rakibimizin özelliklerini, gücünü çok iyi biliyoruz. Şehrimizin heyecanını buraya getirdik. Biz tüm takım hazırız.''

Her türlü beraberlik avantaj

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bugünkü rakipleri Dinamo Minsk karşısında elde edilecek her türlü beraberliğin rövanş için avantaj olduğunu dile getirdi. Rakiplerini ''Dış saha becerisi daha yüksek, kendisini ifade etmeye çalışan aç oyunculara sahip bir takım'' olarak nitelendiren tecrübeli teknik adam, Dinamo Minsk''in önemli oyuncularından Dimitry Sychev''in Lokomotiv Moskova''ya transferini basın toplantısında öğrenince ''Biz bu oyuncunun rövanş maçına saklandığını düşünmüştük. İki haftadır biz de bu oyuncu nerede diye soruyorduk. Bizim için daha iyi oldu'' yorumunu yaptı. Akçay, Malouda''nın da ilk 11''de başlamayacağı sinyali verdi.


11 yıl önce