|

İlle de Origi

Forvet hattını takviye etmek isteyen Fenerbahçe’de, Liverpool’un golcü ismi Divock Origi için temaslar yoğunlaştırıldı. İngiltere’ye kamp kuran sportif direktör Comolli, 23 yaşındaki oyuncunun menajerlik şirketi ve kulübü Liverpool’la pazarlık halinde. Teknik direktör Cocu da Origi’nin kadroya katılmasını istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:46 - 4/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Comolli, 23 yaşındaki oyuncunun menajerlik şirketi ve kulübü Liverpool’la pazarlık halinde. T
Comolli, 23 yaşındaki oyuncunun menajerlik şirketi ve kulübü Liverpool’la pazarlık halinde. T

Sezonun başlamasına bir hafta kala transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, forvet hattını takviye etmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sarı-lacivertlilerde gelinen son noktada öne çıkan isim Liverpool’un Belçikalı forveti Divock Origi oldu. Fenerbahçe’nin sportif direktörü Damien Comolli’nin, transfer için adeta İngiltere’ye kamp kurduğu ve temaslarını hızlandırdığı öğrenildi. Fransız futbol adamının, Londra’da 23 yaşındaki oyuncunun menajerlik şirketi Wasserman Media Group ile masaya oturduğu belirtildi. Liverpool’a da satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sunuldu. Origi konusunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Philip Cocu’nun da ısrarcı olduğu belirtildi. İngiliz ekibinin de geçen sezon Alman ekibi Wolfsburg’a kiraladığı oyuncusunu yeniden kiralamaya sıcak baktığı belirtildi. Origi, geçen sezon Wolfsburg’da sezonu 6 gol atarak kapatmıştı.

ZOUMA İÇİN ŞARTLAR ZORLANIYOR

Stoper mevkiine de transfer yapmak isteyen F.Bahçe, Chelsea’nin kadroda düşünmediği Fransız stoper Kurt Zouma’ya yoğunlaştı. 23 yaşındaki defans oyuncusunu, satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadroya katmayı planlayan sarı lacivertlilerin şartlarını zorladığı belirtildi. Ancak sportif direktör Comolli’nin asıl hamleyi Premier Lig’de transfer sezonunun 6 gün sonra tamamlanmasıyla yapması bekleniyor. Sarı-lacivertliler, 9 Ağustos tarihinde İngiltere’de transferin tamamlanmasıyla kiralık olarak alınması planlanan isimlerde daha iyi şartların oluşacağına inanıyor.

İNDİ İLE TEMASLAR SÜRÜYOR

Zouma için çalışmalar yürütülürken stoper bölgesi için öne çıkan bir diğer aday ise yine İngiletere’de Stoke City takımının formasını giyen Hollandalı savunmacı Martins İndi olarak öne çıkıyor. 26 yaşındaki stoperin de vatandaşı olan F.Bahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu nedeniyle sarı-lacivertli takıma sıcak baktığı belirtildi.

Koeman takımla tanıştı

Fenerbahçe’de yardımcı antrenörlük görevine getirilen Erwin Koeman, sarı-lacivertli futbolcularla tanıştı. Teknik direktör Phillip Cocu, antrenman öncesi soyunma odasında yardımcısı Erwin Koeman’ı oyuncularına tanıştırdı ve “Bundan sonra birlikte Fenerbahçe’nin başarısı için çalışacağız. Ervin tecrübesiyle takımımızın gelişimine büyük katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

2 genç profesyonel yapıldı

Sarı-lacivertli kulüp, altyapı takımlarında oynayan Abdulcebrail Akbulut ve Muhammet Ömer Çakı ile profesyonel sözleşme imzaladı. Sportif direktör Damien Comolli’nin kararı doğrultusunda 17 yaşındaki Abdulcebrail ile 3, 18 yaşındaki Muhammet Ömer Çakı ile ise 2 yıllık profesyonel sözleşme yapıldı.


Aatif, İsmail ve Salih listede yok

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica ile oynayacağı maç için UEFA’ya 23 kişilik kadrosunu bildirdi. Yeni transferlerden Barış Alıcı ile Ganalı yıldız Andre Ayew kadroya alınırken, sattığı kadar oyuncu transfer etme hakkı nedeniyle yeni transferler Ferdi Kadıoğlu ile kaleci Berke Özer kadroya bildirilemedi. Sakat Aatif ve İsmail ile Salih de bildirilmezken, 6 Ağustos’da listede değişiklik hakkı bulunuyor.

Çetinkaya ile yollar ayrıldı

F.Bahçe Futbol Takımı’nda idari menajer Hasan Çetinkaya ile yollar ayrıldı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Hasan Çetinkaya ile karşılıklı anlaşmayla yolların ayrıldığı belirtilerek kendisine başarılar dilendi.


Benfica’ya iki farklı sistem

F.Bahçe’de gözler 7 Ağustos Salı günü Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz ekibi Benfica ile deplasmanda yapılacak ilk maça çevrilmişken, teknik direktör Phillip Cocu’nun da kafasındaki oyun planını netleştirdiği belirtildi. Hollandalı çalıştırıcı, pas futbolunun yanı sıra aynı zamanda oyun kuralları içerisinde sertlik, alan daraltma ve geçiş hücumlarını içeren; sağlam bir takım savunmasını da barındıran futbol anlayışını sahaya yansıtmayı planlıyor. Cocu, Lizbon deplasmanında sahada iki farklı sistem uygulamayı planlarken, sarı-lacivertli takım hücumda 4-3-3, savunmada 4-6-0 sistemine dönecek. Savunmadayken öndeki üçlü orta sahaya yardıma gelecek ve iç içe geçerek, 6’lı bir orta saha oluşturacak. Diğer yandan Cocu’nun takım doktorlarından sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ve Andre Ayew’in Befica maçına yetiştirilmesini istediği öğrenildi.

#Fenerbahçe
#Transfer
6 yıl önce