|

İngilizler şaşırdı

Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, Şampiyonlar Ligi elemesindeki Arsenal maçındaki gibi bir atmosfer beklediklerini itiraf etti. Bilic de tribünlerin boş kalmasından pek hoşnut olmadı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/12/2014 Cuma
Güncelleme: 23:22 - 11/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde turu 1 maç öncesinden garantileyen Beşiktaş'ın Tottenham ile oynadığı mücadeleye siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermezken bu durum İngilizlerin de dikkatinden kaçmadı. Tribünlerde oluşturduğu stat atmosferi, kırdığı desibel rekoruyla tüm Avrupa'da olduğu gibi İngilizlerin de yakından bildiği Beşiktaş taraftarı, dün Atatürk Olimpiyat Stadı'nı boş bırakırken, tribünlerde 19 bin 500 taraftar yer aldı. Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, yaptığı değerlendirmede böyle bir atmosfer beklemediklerini kaydetti. 


İNSANLAR BURAYA GELMEYİ SEVMİYOR

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi elemelerinde karşılaştığı Arsenal maçını da Olimpiyat Stadı'nda oynamış ve bir diğer İngiliz ekibi karşısında 70 bine yakın taraftarla tribünler tıklım tıklım dolmuştu. Tottenham maçından bir gün önceki basın toplantısında "Konya'daki maç gibi bir atmosfer olmayacak" diyerek Trabzonspor derbisindeki tribün desteğine dikkat çeken Teknik direktörü Slaven Bilic, dün de tribünlerin yeterince dolmamasına değindi. "Şu an bir stadımız yok. Farklı şehirlerde oynuyoruz. İnsanlar Olimpiyat Stadı'na gelmeyi sevmiyor" diyen Hırvat çalıştırıcı, kendince nedenleri de şöyle sıraladı: 


BELKİ DE MAÇA FAZLA ÖNEM VERİLMEDİ

"Taraftarların eve dönmeleri 2-3 saat sürüyor. Çok büyük bir stat olduğu için boş da gözüküyor. Belki maça önem vermediği için gelmedi insanlar. Sonuçta bu bir liderlik maçı olsa da 5. maçlar sonunda turu garantiledik. Belki de taraftar bu nedenle maça gelmeyi tercih etmemiştir."


Çocuklar mükemmeldi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ilk 11'leri kıyasladığında Tottenham'ın daha iyi olduğunu belirtti, "Çocuklar mükemmel oynadı" diyerek de farkı sahadaki mücadelenin oluşturduğunu söyledi. Cenk Tosun'un direkten dönen topunun kırılma anı olduğunu ifade eden Hırvat teknik adam, "Gol yeme sorunu çözüldü mü?" sorusuna ise "Son maçlara baktığınızda bunun altından kalktık diyebilirsiniz ancak öyle değil. Doğru olan çalışmak" cevabını verdi. 

#beşiktaş
#tottenham
#bilic
#uefa avrupa ligi
9 yıl önce